• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gardenER-- - специалист
Очевадно проблемът е във въглищата... Температурата съм я бил задал 60, а не 65. Четири часа и половина, котелът стои на 60 градуса... Веднага ми изникват два въпроса:
- Дали да смешам единия чувал с един такъв от пернишките
- Дали да досложа две лопатки и да вида до колко ще откара котела, или да го оставя да си изгасне и на сутринта да го запаля, за да видя пепел ли ще изкарам, или ще е с малко камъчета (въпреки да съм сигурен, че ще бъде на пепел);
gardenER-- - специалист
За един ден бях забравил какво е да ръчкаш котела 20 минути и да изхвърлиш 3 коги сгурия... Изхвърлих половин пепелник и драснах клечката с пернишките въглища... Котелът горя между 6-8 часа, тъй като на сутринта градусите бяха 10
Ако смешам въглищата какъв ли ще е резултатът?
шоп - майстор
Аз лично бих ги мешал. Имаш тонове пернишки предполагам-какво ще ги правиш иначе?

Сега дали 1/1 или 1/2 в полза на донбаса ти ще си решиш и според колко е студено навън.
gardenER-- - специалист
ИмашЕ тонове... Сега е около тон, че и по-малко сигурно... Вероятно утре ще ида да взема няколко чувала и ще ги разредя, пък дано има полза...
шоп - майстор
пет дек 28, 2018 5:45 pmgardenER-- написа:
Сега е около тон, че и по-малко сигурно...

Значи му се вижда края на мъката:-)

Обаче ми стана интересно как сте си представяли да изкарате сезона?
Въглища се купуват май-юни-юли. Тогава въглищата са налични, евтини и сухи.

Зимата като тръгне ледохода по дунава можем само да мечтаем за евтини и сухи въглища от Русия:-)
gardenER-- - специалист
Колеги, изглежда имам някакъв проблем с комина, мисля че е заради шапката, която съм сложил (http://www.meda-bg.com/media/catalog/pr ... skat_1.jpg). Навън има страшен вятър, а преди час напълних камерата и преди малко отидох да видя положението - въглищата стояха, като отворя горнта врата, изведнъж бъмва пламък... Като затворя горната и отворя долната врата, котелът започва да гори ужасно силно... Като затворя вратата и отворя вратата на котелното помещение, за да чуя вятъра... Като духа силен вятър го чувам как леко се разгаря, но като спре, котелът започва да припушва като почти изгасната цигара, при опит за разпалването й... (Глупаво обяснение, но за това се сетих)
Оставам с убеждението, че конусът на шапкта събира дим и при спирането на вятъра, връща дима обратно...

Шопе, сега ти виждам мнението... Представих си зимата така - 4т., в запас, всепак първа година - 5т. Въглищата ако не се лъжа ги взех юли или август
kalin72 - майстор
липса на горене - или няма достатъчно входящ въздух, или комина не тегли достатъчно добре
И съм теоретик, и съм практик, та...писах го на първа страница...
gardenER-- - специалист
чет яну 03, 2019 10:05 pmkalin72 написа:
липса на горене - или няма достатъчно входящ въздух, или комина не тегли достатъчно добре
И съм теоретик, и съм практик, та...писах го на първа страница...
Парното го паля от септември месец, при липса на вятър до сега (нормален вятър), котелът си гореше много добре, но от днес забелязвам този проблем, дори и сутринта. Бях го запалил парното и към 10 се прибрах до вкъщи и видях, че тепърва котелът се разпалва... А е запален в 7. Обмислям да иззидам още една тухла нагоре и да сложа от тези шапки, въртящите се, за по-голяма тяга...
kalin72 - майстор
Шапки не слагай, не вършат никаква работа.
Комина иззидай, лошо няма. Но и го изолирай добре.
gardenER-- - специалист
чет яну 03, 2019 10:26 pmkalin72 написа:
Шапки не слагай, не вършат никаква работа.
Комина иззидай, лошо няма. Но и го изолирай добре.
Изолиран е с фибран 5см, изолацията му със сигурност е слаба, но все съм се чудел, с каква идея е тя? Конденз? По какъв начин кондензът влияе на тягана и горенето на комина?
Направи ми впечатление тягата - на кръгчето на горната вратичка допрях запалка, за късмет имаше силен вятър и видно запалката почти изгасваше от тягата, вятърът спря и пламъкът се върна към мен и запалката изгасна
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Прекалено висок разход на Viadrus котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: