Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет яну 03, 2019 8:44 pmbrassSob написа:
Според мен сравняването е между температурите на димвите газове и водната риза.
Е да де, ко не разбра? Два дена като не гори пустата камина ко да сравнява?
Водна риза–температура на стаята, дето върви през входа на камината и излиза през отвора за дим.
filmatoplo - майстор
Ся на кой по рано да отговарям -тъкмо напиша -Не ,викам то другия ше помисле че за него става въпрос :lol: Относно газовете аз написах какво сравнява -само газовете си сравнява -жако че камината е даече .
brassSob - специалист
33 страница ....ръководството..
чет яну 03, 2019 8:50 pmfilmatoplo написа:
Ся на кой по рано да отговарям -тъкмо напиша -Не ,викам то другия ше помисле че за него става въпрос :lol: Относно газовете аз написах какво сравнява -само газовете си сравнява -жако че камината е даече .
Сори Филме! Става развален телефон.
Колегата и той се е вглъбил.....а аз вече се съмнявам, че е намесена световната конспирация.
Ще наблюдавам безучастен.
Успех с безкористната помощ!
LazarGanev - "Велик майстор"
Сравнява вода и газове. Да си призная честно, според мен логиката търпи критика и иска избистряне, но това предлага Натурела към момента. Все пак всичко е въпрос на настройки, а за тях се иска опит
filmatoplo - майстор
:? По принцип тъй пише ,явно си играят постоянно с подобрения -някой трябва да я види на место камината .Апропо -моя контролер е Натурела за пелетна камина и следи -само газовете . Ако има съмнения- да се смени датчика за димни газове .
dako_5 - напреднал
Пак казвам, да се вдигне температурата от 5 на 15 градуса и няма да има проблем. Изпробвал съм го на няколко камини. Когато няма добра тяга комина ( а съм почти сигурен, че е така), температурата на газовете остава по висока от температурата на водната риза, камината мисли , че работи,( а тя е загаснала поради някаква причина) и контролера продължава да вкарва пелети на изгаснала камина и препълва цялата камера, докато се изравнят температурата на газовете и на водната риза. 1 .Да се установи защо гасне - ако е в режим поддръжка да се нагласи подаване 3,5 секунди на цикъл 50, а ако случайно е с тези данни, да се намерят оптималните за тази камина, за да не може да гасне. 2. да се нагласи разпознаването на огън на 15 градуса, вместо на 5, защото както казва Филма Топло след появяване на огън до половин минута се вдигат градусите на изгорелите газове и няма да има никакви проблеми със запалката, както спомена някой по-нагоре. Считам ,че ако се направят тези две неща, няма да има никакви проблеми с камината.
filmatoplo - майстор
Да в случая тези неща трябва да се имат предвид .
martolk - специалист
Това са правилните настройки за разпознаване на огън:
05° по-висока
05° по-ниска.

Поддържането при мен е 2,5 при 50 цикъл.

Ще посъветвам госпожата/госпожицата да остсява много внимателно информацията, защото в последните няколко страници прочетох много глупости и неверни твърдения.
dako_5 - напреднал
пет яну 04, 2019 1:09 pmmartolk написа:
Това са правилните настройки за разпознаване на огън:
05° по-висока
05° по-ниска.

Поддържането при мен е 2,5 при 50 цикъл.

Ще посъветвам госпожата/госпожицата да остсява много внимателно информацията, защото в последните няколко страници прочетох много глупости и неверни твърдения.
И какво става с тия "правилни" настройки, когато температурата на газовете е 20* а на ризата 17* (какъвто е случая) , а камината е загаснала по някаква причина ......знаете ли? Ще Ви кажа - ще блъска пелети на изгасена камина, докато температурата на газовете падне на 12*(17*-5*) !!!!!!!! градуса.....тоест никога.И ако случайно има останали въглени, започва пушек ииии ....детонация..... В случая Вие говорите глупости и заблуждавате жената....Трябва просто да се регулира поддръжката, за да не гасне когато е в този режим, а когато трябва и да се качи разпознаването на огън на 15 градуса повече от температурата на водната риза,защото по някаква причина, комина не си върши работата и не може да изсмуче газовете и да се охлади, а остава по-топъл от ризата, а като се дигне на 15* разлика контролера ще знае , че няма горене и няма да пуска допълнително пелети, а ще се опитва да запали съществуващите.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: