Здравейте, някой правил ли е стенно водно отопление. Идеята е тръба ф16 през 10 см положена върху поне 2 см фибран като най добре паната с бобчета за подово ама цената е весела. Върху тръбите гипскартон или попаднах на теми за ламинат 6 мм макар че картона ми се струва доста по лесен за монтаж. Отоплител термопомпа като ще се ползва и за охлаждане. Принципно идеята ми беше за газов котел но охлаждането ме привлича. Апартамента е на последен етаж и от котелното тръбите отиват на тавана при таблата със разпределителите и от там към всяка стая. Интересува ме дали има смисъл да слагам и на стената с прозореца или само на едната голяма стена. В баня и тоалетна ще е стандартно подовона един кръг. За мощност залагам на 10 вата на метър тръба макар че ми казаха че може да се кара на малко по висока температура за разлика от подовото. Та ако някой е правил или има инфо дайте акъл да не откривам топлата вода тепърва а и грешка в проектирането е фатална не е като при радиаторите да добавиш глидер. Площа на апартаментае около 80м2 като това са два съединени апартамента. ТП ще е самоделка като за нея ще търся някой съфорумник за това какво точно да набавя. Ще има буфер поне 100л.