чет яну 03, 2019 11:04 pmfeikot написа: Как да разбирам "с добре направена система" ?Ето ти малко за четене:
viewtopic.php?t=21714
чет яну 03, 2019 11:04 pmfeikot написа: Как да разбирам "с добре направена система" ?Ето ти малко за четене:
чет яну 03, 2019 10:27 pmfeikot написа:
Ледена водата...колко да е ледена,има един лаф-кладенчова,10-12 градуса да е целогодишно,от балкана идва все пак.Признавам за ТП вода-вода не съм запознат наистина.
пет яну 04, 2019 11:55 amfeikot написа: Слънчогледовите пелети няма ли да задръстват комина ? От тела 300х300 е изграденАз бях с Атмос 7-8 години. Ма го продадох и си взех Грейко. Голям кеф, хем евтино хем лесно за подръжка и топло. Моя Атмос си беше направен по правилата с трипътен с Буфер 1000 литра ама кушия. Сутрин като станеш и първата работа да отидеш да му сложиш, вечер преди да легнеш пак да му сложиш, и дървата скъпи и взе да ги няма. Сега е бункер 500 кила, стаен термостат се грижи кога да е топло, веднъж дневно минавам през мазата и изхвърлям 2-3 лопатки пепел да има къде да пада следващата, почиствам тръбите с почистващия механизъм на Грейкото и си е топло. Огромно значение има ако не ти трябват всичките стаи да им сложиш термоглави и да затваряш което не ползваш. Преди горях между 15-20 кубика дърва сухи отлежали една година в къщи. Сега 3-4 тона слънчогледови пелети на сезон.
пет яну 04, 2019 6:03 pmfeikot написа: Аз го чистя преди всеки отоплителен сезон,защото горя бор. Вижда се къде е къщата,а все пада я някое клонче я някой бор сам самичък. Гедах че филма е пускал такъв котел (в другата тема) ще го помоля,ако чете да се включи и да ме светне малко в експлоатацията му,защото май изобщо не го ползвам както трябва.За експлоатацията няма нищо сложно, важно е да имаш сухи дърва с влажност не по голяма от 20% която се постига след 12 месечно седене на дървата на сухо и проветриво място. Разпалва се върху дюзата малък огън, после се допълва с дърва догоре, пуска се вентилатора и се настройва температурата от потенциометъра и синджира отзад на 75-80 градуса. След 7-8 часа зареждаш пак. Нощем допълваш с дърва и спираш вентилаторите от копчето. Това се казва нощен режим по малка мощност но по продължително горене. Моя съм го палил ноември и съм го гасил март. Задължително условие да има пиролиза на дървата е да има високо температурно горене над 75 градуса. Задължително е да имаш и трипътен вентил минимум на 60 градуса. Още при монтажа е трябвало да сложат щото без вентил не признават гаранцията, как си минал не знам или монтажниците толкова са разбирали.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: