пет яну 04, 2019 12:57 pmRaij написа:Не става оказа се че вентилатора за топлия въздух въобще не се включва. Няма да е до настройки ще се вика техник. Благодаря все пак.пет яну 04, 2019 8:57 amdiana.d написа:Направете ги 30гр . На автоматичен режим ако сте почва да намалява мощност на 18 гр. Като сте задали 23 сега. Другия варят е да я сложите на 5 степен да гори на 24 25 и да видим какво ставапет яну 04, 2019 8:14 amRaij написа: Не разбирам на това управление но и да разбирах щом вие не можете да бърникате няма как да помогна. Каква температура сте и задали да стига в стаята. Четете и отговаряйте на въпросите няма да ви питам по сто пъти23 градуса
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
diana.d
- помощник
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
Dzvera
- напреднал
Колеги да попитам при тези които са с 13кв ,когато карате на автоматичен режим, индикирва ли ви на коя степен е или като при мен севи само на А и единствено по оборотите на вентилатора мога да разбера на коя степен е . Днеска свалих буриите и изчистих от тях близо 3 кг.сажди и от около вентилатора ... за момента добре се държи : 52градуса на водата , 1250 оборота и 100-110 на изгорелите ...
burner
- специалист
И при мен е така. работи от 10 часа сутринта, водата на 49, в стаята 24 градуса, на А, 2 степен вент 1050, 3 степен - 1100. Газове от 85 до 110. Забелязах, че вече на слух определям без грешка по продължителността на работата на шнека на коя степен е. Дали че бях радист в казармата?
Изчисти кюнците, ама те домързя да я разглобиш цялата и да изчистиш ревизиите,а?
Но щом работи така, явно няма нужда от това. По това, което е писано по въпроса разбрах, че повишаването на Т на изх. газове, силно различаващо се от нормалното, говори за задръстени ревизии.

Изчисти кюнците, ама те домързя да я разглобиш цялата и да изчистиш ревизиите,а?

Искам да попитам защо печката гасне и тръгва сама
tysonlkr
- специалист
нед яну 06, 2019 7:15 pmicokazakov написа: Искам да попитам защо печката гасне и тръгва самаЗащото така е настроена.При достигане на дадена температура изгасва и след това при изтиване се запалва пак.
Всичко е до настройки. Ако нямаш книгата за инсталиране в началото на темата е споделена.
Barbutko82
- специалист
Защо всички начинаещи задават въпроси,които отговори сме писали стотици пъти по-напред в темата!Ако искате да се справите с настройките,прочетете темата два пъти.
пон ное 30, 2015 10:10 pmgrants написа: Колеги ето моя резултат от 3 дена опити. Външна температура 10 през деня , 0 вечер. Апартамемта е около 80кв с вътрешна изолация и хубава дограма. Камината е 13+ , радиаторите :Здравейте!
1600х500/3kW - с термоглава на 3та степен , която е постоянно затворена защото каминката е в същата стая
1600х500/3kW - с термоглава на 5та степен , работи постоянно отворена
1800х600/4kW - с термоглава на 2.5 степен , защото не ползваме стаята
3 боря 600х600 с кранчета , отворени на макс.
Та в тази си конфигурация като пусна каминката от студено за първите 4 часа гори по 1кг/час , като установи температурата с стаите разхода пада на 0.66кг/ч.
Това е на Автоматичен режим , работи нон-стоп без да изгася.
Температурата на водата е нагласена на 53 градуса , в стайте е 25-26 градуса.
Температурата на изгорелите газове варира от 76 до 84 градуса.
Ползвам иглолистни пелети от Смолян 300лв/кг , взех 2 тона надявам се да ме изкарат този сезон
Ако се питате как изчислявам толкова точно разхода - разграфил съм бункера на по 1кг , като съм мерил с ел.везна. 10 килограма съм разграфил и разхода го меря като изгори повече от 6-7кг , за да е по-точно. Утре ще кача снимки , че сега съм я напълнил до горе![]()
Тези резултати с фабричните настройки ли ги постигнахте или Вие настройвахте камината?
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература