вт яну 08, 2019 9:08 amtan_a написа:На мен тези параметри не ми говорят нищо, защото не познавам марката. Каквато и да е тя, бурното горене показва, че идва много гориво, няма как от малко гориво да се нагрява толкова. Консултирайте се с колеги с вашата марка и намалете още количеството на подаваните пелети, но не само в степените, а и тези при първоначално запалване. При мен заводската доза за запалване и разгаряне беше голяма, печката гореше с излишно буен пламък и аз намалих стойностите.вт яну 08, 2019 8:28 amburner написа: Не ви разбирам от камините, но не може ли да намалите количеството на пелетите за първоначално зареждане преди палене (в разумни граници, за да не се пречи на нормалното запалване) , тези при разпалването, както и при степените на горене. Ще достигате заложената температура на водата за час, или повече, но няма да имате толкова висока Т на газовете. То това си е опасно. От какъв зор ви е необходимо толкова да ви думка печката? Тръгвате по обратен път - ограничавате газовете, вместо да намалите количеството гориво, за да не се стига до неконтролирано горене.Количеството пелети при горене е в зависимост от зададените стойности на п.10 и 18 според мен и от степента.
пар. 10 при мен е 10 /фабр. 12/
пар. 18 при мен е 32 /фабр. 38/
Много благодаря, ще намаля още подаването и ще вдигна п.67 и 68
п.76 трябва ли да го променя и него на 2, за да работи като котел и да не се гаси?