• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
вт яну 08, 2019 4:30 pmpuluks написа:
има и момент това момче от инсталатора дето идва да го настройва да не е много в час
в краен случай по силна ракия и всичко ще е точно :partyman:
Кой проектира и изгради инсталацията? Това, което сте сътворили е ... нямам думи! Май наистина ще трябва ракия - няма значение дали от радост или мъка :drinkers:
вт яну 08, 2019 5:15 pmsokolov.91 написа:
вт яну 08, 2019 1:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ама иначе аз съм фелдфебел. :-D :partyman:

Виш ся, твойта тема е уникат. Нали съм ти казвал- тръгва леко скучно и самохвално, преди средата почват басните, преминават в драми и като всяка сапунка, в края, Бош и Сокола потвърдили съюза си пред Бог. Завършва като оперета- "Тихоооо, събудихме дететоооо, с на.... .....
Ма ти нали беше чел няколко години?!
Освен това, тука не ти ли намирисва нещо. Как така 55 градуса, почти никаква консумация, а къщата Леденика? Нещо не ти ли намирисва? Аз нямаше да са усъмня, ако не бях чел едни твои скорошни мнения.
Ай подсказвай!

Гледам Шопа се включи активно, та са сещам още, че го попитах нещо.
sokolov.91 - майстор
вт яну 08, 2019 8:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 08, 2019 5:15 pmsokolov.91 написа:
вт яну 08, 2019 1:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ама иначе аз съм фелдфебел. :-D :partyman:

Виш ся, твойта тема е уникат. Нали съм ти казвал- тръгва леко скучно и самохвално, преди средата почват басните, преминават в драми и като всяка сапунка, в края, Бош и Сокола потвърдили съюза си пред Бог. Завършва като оперета- "Тихоооо, събудихме дететоооо, с на.... .....
Ма ти нали беше чел няколко години?!
Освен това, тука не ти ли намирисва нещо. Как така 55 градуса, почти никаква консумация, а къщата Леденика? Нещо не ти ли намирисва? Аз нямаше да са усъмня, ако не бях чел едни твои скорошни мнения.
Ай подсказвай!

Гледам Шопа се включи активно, та са сещам още, че го попитах нещо.
Освен някой и друг байпас да има за затваряне..? :lol:
Ще се въздържа тоя път от коментари по тая тема. 3 кубика на ден на 55 градуса и един мармот увива шоколада в станиол...
вт яну 08, 2019 9:03 pmsokolov.91 написа:
...
Освен някой и друг байпас да има за затваряне..? :lol:
Ще се въздържа тоя път от коментари по тая тема. 3 кубика на ден на 55 градуса и един мармот увива шоколада в станиол...
Ма трий ги тия цитати де! Чели сме ги.
Ти знаеш котела какво има и какво не. Аз няма да чета до 3 часа.

Тая тема ще има развитие, навярно и решение на въпроса, та е хубаво да се преместят полезните постове в другата, за да е на едно място информацията.
sokolov.91 - майстор
Тоя котел точно няма байпас, пошегувах се.
Питащия почти нищо не е казал, а мен ме мързи да го разпитвам. Другите ще свършат тая работа. Аз за сега ще чета.
puluks - специалист
Добра вечер
Няма никакви драми в случая просто вече ми е до смях
Системата е супер ,проста колектор на него два радиатора после идва подово през смесителен вентил след него помпа задвижки (за 27 квадрата разделени на 4 кръга ) това е
Пуснахме котела онзи ден само да обезвъздушим системата ,за да свършим бързо когато дойдат да настройват котела ,всичко си тръгна радиатори топли подово завъртя и така
На следващият ден някакви настройки по котела оставям го на 55 на 65 и всичко е студ
Има и нещо положително направо едва подушва газта :yawinkle:
andy_forresite - майстор
Почисти водния филтър. Иначе верно само ще мирише газта. Полза нямаш от това ;)
puluks - специалист
вт яну 08, 2019 10:50 pmandy_forresite написа:
Ще ги прегледам ,но едва ли ще има ефект системата сега се пуска
Одеве даже го увеличих на 70 гр но ми прави впечатление ,че мига символът когато котела мисля работи на минимална мощност -I-I- нещо такова ако не бъркам
Здраве да е ,ще идват да го настройват пак никой не е застрахован от грешки
Имам притеснения само за подовото ,че кръговете са с различна дължина но ще видим
Наздраве на всички които са на топло :drinkers:
sokolov.91 - майстор
вт яну 08, 2019 11:03 pmpuluks написа:
вт яну 08, 2019 10:50 pmandy_forresite написа:
Ще ги прегледам ,но едва ли ще има ефект системата сега се пуска
Одеве даже го увеличих на 70 гр но ми прави впечатление ,че мига символът когато котела мисля работи на минимална мощност -I-I- нещо такова ако не бъркам
Здраве да е ,ще идват да го настройват пак никой не е застрахован от грешки
Имам притеснения само за подовото ,че кръговете са с различна дължина но ще видим
Наздраве на всички които са на топло :drinkers:
Това вече е друго...
Тоя символ, който ти примигва на дисплея на котела значи, че е в режим ,,пълнене на сифона”. В тоя режим котела наистина работи почти на умиране. Ти не каза достига ли си зададените градуси на водата, ама едва ли щом ти е студено.
По принцип котела автоматично влиза в такъв режим след като му е спирало ел. захранването. Обаче излиза автоматично от същия режим след 15 минути. При теб щом по цял ден така седи има нещо сбъркано по софтуера на котела или по настройките.
Прочети сервизната книжка на котела как се влиза в сервизното меню. Сервизните менюта са 3 главни всяко с подменюта. В първото главно меню има подменю 4F. То е за пълнене на сифона. Влез там и виж какво показва 1 или 0. Айде от мене да мине...
В сервизното меню се влиза като задържиш горния и долния бутон докато на екрана не ти излезе надпис l.1. Това ти е първото главно меню. За да влезеш в него натискаш десния бутон. После с горния и долния бутон навигираш в подменютата докато не намериш 4.F. Влизаш с десния бутон и гледаш какво пише там. 1 или 0. После излизаш от всички менюта с многократно натискане на левия бутон. И пишеш тук какво е станало.
puluks - специалист
Добро утро
Благодаря на Соколов ,режимът е вкл показва 1
Към Лазар ,защо какво сме сътворили ? Ако и два радиатора и едно подово могат да се объркат е нямам думи
:yawinkle:
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: