• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ср яну 09, 2019 1:11 pmpuluks написа:
Да,каза ,че ще дойде утре и ще видим
Ми зареди се с течна енергия и......
То неска топло, слънце пече, радиатора ми студен, ма в стаята топло щото Райко още е вътре.
sokolov.91 - майстор
Аз ако бях в тая ситуация щях да го пробвам на настройка 0 в менюто F4 да видя дали ще излезе от тоя режим. Много много не обичам да чакам тоя и оня. Той котелаа и без това незнае пълен ли му е сифона или не. Пък и за 15 минути не го и пълни (лично съм го наблюдавал). Така че ако не друго поне ще си спестя мръзненето един ден.
puluks - специалист
Здравейте
Има развитие по въпроса ,10 позвънявания понеже в София като ти вземат парите и всички стават много заети и един куп глупости
Само да вметна изкл. пълненето на сифона F4 било без значение вече ,и пак същото
Накрая го отворих и видях ,че човека сложил помпата на II (изрично го питах дали я е пипал) дадох я на три и всичко тръгна засега . Понеже чак другата седмица ще ходя да се разправям ,някой знае ли как да я оставя
На III с постоянна скорост или 3 модулираща
Благодаря на всички ,че помагате
Не ,че съм седял на студено но влизам в положението на хора дето мръзнат заради някакви недоглеждания
Лек ден на всички
Не много добре обяснено, но колкото и да са напъна, не схващам логика в обяснението.
Демек...
–Имам проблем......
–Ми помагаме бре.....
–А тъй, проблема намаля.
–Ашколсун!
Ако искаш да кажеш, че нактройката на помпата е проблем, неправилно обвиняваш инсталатора.
puluks - специалист
Е нали онзи ден го гледам в ръцете как я намали
И я гледам тази помпа Еми.....от Бош не са се охарчили
Здраве да е
sokolov.91 - майстор
На 3-та модулираща би трябвало да е по-добре. Сега върна ли си настройката в менюто F4 на 1?
Не разбирам връзката между скоростта на помпата и програмата за пълнене на сифона... Аз мойта помпа и на първа степен съм я слагал и котела не е влизал в такъв режим, като и в мойта инсталация има стотина метра тръби и 5 големи радиатора.
Като отваря котела да пипаш помпата погледна ли сифона пълен ли е?
Конденза къде и как ти е отведен?
Системата на колко бара е надута? А разширителя?
Все ми се струва, че имаш проблем, който все още не е решен...
puluks - специалист
Сифона е пълен вече и явно си е работел нормално котела ,едва днес имах време да го погледам малко как се държи
А той си правеше за няколко минути температурата и си спираше
Като предисловие при първи пуск колкото да обезвъздушим подово на 41градуса термоглави на радиатори отворени и всичко си тръгна
Като го настрой техника да дадох подовото на 51 градуса котела на 65 и нищо радиаторите студ не качва вода до тях и това е ,само да кажа котела е в приземният етаж а те са на 2 ят
Тогава вече дадох помпата на макс намалих подовото и нещата се нормализираха
Слаб дебит от котела към радиатори и подово ,не знам ,ще се нищи :?:
puluks - специалист
Системата е на 1.5 и не мърда ,конденза си е с тръба в канал
Да , определено има проблем
mimitoni - специалист
Ч.Н.Г. Колеги. Стоя на топло в стаята и зяпам снега в Казанлък. И.... ми идва на ум за UPS. Моля, споделете ако някой има подобно захранване. Марка, мощност, външен акумулатор Аh. Умарзеливих се с тази газ и не ми се мисли ако спре тока. Топла вечер и :prost:
sokolov.91 - майстор
чет яну 10, 2019 6:11 pmmimitoni написа:
Ч.Н.Г. Колеги. Стоя на топло в стаята и зяпам снега в Казанлък. И.... ми идва на ум за UPS. Моля, споделете ако някой има подобно захранване. Марка, мощност, външен акумулатор Аh. Умарзеливих се с тази газ и не ми се мисли ако спре тока. Топла вечер и :prost:
По-добре генератор отколкото ЮПС. За 300лв. има 4 тактови Хонди по около 3 киловата с 15 литра резервоар. Стига да имаш удобно място, където да го сложиш. Даже и авариино осветление можеш да си пъснеш. Иначе за същите пари трябва ЮПС и отделно як гелов акумулатор, който е колкото ЮПСа. И ако нямаш ток няколко часа и падне акумулатора пак ще си на студено.
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: