Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги!
Някой има ли идея защо пламъка гори не в казанчето,а от страни?Все едно си запалил дръвче и си тлее?
пон ное 30, 2015 10:10 pmgrants написа:
Колеги ето моя резултат от 3 дена опити. Външна температура 10 през деня , 0 вечер. Апартамемта е около 80кв с вътрешна изолация и хубава дограма. Камината е 13+ , радиаторите :
1600х500/3kW - с термоглава на 3та степен , която е постоянно затворена защото каминката е в същата стая
1600х500/3kW - с термоглава на 5та степен , работи постоянно отворена
1800х600/4kW - с термоглава на 2.5 степен , защото не ползваме стаята
3 боря 600х600 с кранчета , отворени на макс.

Та в тази си конфигурация като пусна каминката от студено за първите 4 часа гори по 1кг/час , като установи температурата с стаите разхода пада на 0.66кг/ч.
Това е на Автоматичен режим , работи нон-стоп без да изгася.
Температурата на водата е нагласена на 53 градуса , в стайте е 25-26 градуса.
Температурата на изгорелите газове варира от 76 до 84 градуса.
Ползвам иглолистни пелети от Смолян 300лв/кг , взех 2 тона надявам се да ме изкарат този сезон :)
Ако се питате как изчислявам толкова точно разхода - разграфил съм бункера на по 1кг , като съм мерил с ел.везна. 10 килограма съм разграфил и разхода го меря като изгори повече от 6-7кг , за да е по-точно. Утре ще кача снимки , че сега съм я напълнил до горе :)
Здравейте!
Как сте настройли каминатс т.е със стойностите от книжката или пи Ваша преценка.Ако е така бихте ли ми пратили параметри?!
Благодаря!
burner - специалист
ср яну 09, 2019 1:23 pmХристо72 написа:
пон ное 30, 2015 10:10 pmgrants написа:
Колеги ето моя резултат от 3 дена опити. Външна температура 10 през деня , 0 вечер. Апартамемта е около 80кв с вътрешна изолация и хубава дограма. Камината е 13+ , радиаторите :
1600х500/3kW - с термоглава на 3та степен , която е постоянно затворена защото каминката е в същата стая
1600х500/3kW - с термоглава на 5та степен , работи постоянно отворена
1800х600/4kW - с термоглава на 2.5 степен , защото не ползваме стаята
3 боря 600х600 с кранчета , отворени на макс.

Та в тази си конфигурация като пусна каминката от студено за първите 4 часа гори по 1кг/час , като установи температурата с стаите разхода пада на 0.66кг/ч.
Това е на Автоматичен режим , работи нон-стоп без да изгася.
Температурата на водата е нагласена на 53 градуса , в стайте е 25-26 градуса.
Температурата на изгорелите газове варира от 76 до 84 градуса.
Ползвам иглолистни пелети от Смолян 300лв/кг , взех 2 тона надявам се да ме изкарат този сезон :)
Ако се питате как изчислявам толкова точно разхода - разграфил съм бункера на по 1кг , като съм мерил с ел.везна. 10 килограма съм разграфил и разхода го меря като изгори повече от 6-7кг , за да е по-точно. Утре ще кача снимки , че сега съм я напълнил до горе :)
Здравейте!
Как сте настройли каминатс т.е със стойностите от книжката или пи Ваша преценка.Ако е така бихте ли ми пратили параметри?!
Благодаря!
Това е при 10 градуса през деня. Тогава може да работи с такъв разход при тези условия. Аз се убедих, че всеки трябва да си настройва камината съобразно своята отоплителна система, отопляема площ, изолация, дограми, дали някой и колко отоплява под, около, над теб, вид пелети, тяга в комина и какво ли още не.
Здравейте на всички.Имам нужда от помощ за настроиките на печка Елледи "Crystall".Доста неща изчетох по форуми но не мога да нагласа настройките за да работи добре печката (просто не излъчва топлина едва прави 23 градуса при нея за 3/4 часа работа на 5 степен в другите стаи е 20 градуса.Отоплябаме 55 кв.м )и вече втора зима мога да кажа че си стоим на студено а пелетите ги лапа.Печката е 10 kw. без водна риза т.е суха процесора е на Мicronova kato na Burnit .Натройките с които работи печката са следните:
ПР1 18/ПР2 /pr3 40/ pr4 1.5 /pr5 1.7 /pr6 1.4 /pr7 2.9 /pr8 2760 /pr9 1 /pr10 50 gr. /pr11 60 /pr12 20 /pr13 35 /pr14 250 /pr15 80 C /pr16 1700 /pr17 1700 /pr18 1700 /pr19 1850 /pr20 190V /pr21 225V
TIPO CAMINO(регулира пелетите) -2 /tipo pelett -2 (регулира въздуха).
Проблема е че на П5 поддържа много високи градуси на изх.газове 190/200 и не топли .
Ако има нужда от друго инфо и ако накой може да помогне със съвет предварително благодаря.
Не написах че отопляваме 55 кв.м първи етаж на къща със сменена дограма без изолация ,но дебели стени 40 см..Друг проблем е че я чистим всеки ден понякога и на 12/15 часа много пепел трупа.Благодаря
aatri - специалист
ср яну 09, 2019 1:51 pmnelkamilano1 написа:
Здравейте на всички.Имам нужда от помощ за настроиките на печка Елледи "Crystall".Доста неща изчетох по форуми но не мога да нагласа настройките за да работи добре печката (просто не излъчва топлина едва прави 23 градуса при нея за 3/4 часа работа на 5 степен в другите стаи е 20 градуса.Отоплябаме 55 кв.м )и вече втора зима мога да кажа че си стоим на студено а пелетите ги лапа.Печката е 10 kw. без водна риза т.е суха процесора е на Мicronova kato na Burnit .Натройките с които работи печката са следните:
ПР1 18/ПР2 /pr3 40/ pr4 1.5 /pr5 1.7 /pr6 1.4 /pr7 2.9 /pr8 2760 /pr9 1 /pr10 50 gr. /pr11 60 /pr12 20 /pr13 35 /pr14 250 /pr15 80 C /pr16 1700 /pr17 1700 /pr18 1700 /pr19 1850 /pr20 190V /pr21 225V
TIPO CAMINO(регулира пелетите) -2 /tipo pelett -2 (регулира въздуха).
Проблема е че на П5 поддържа много високи градуси на изх.газове 190/200 и не топли .
Ако има нужда от друго инфо и ако накой може да помогне със съвет предварително благодаря.
Това е друга камина ние сме с BURNit
aatri - специалист
Здравей колега nelkamilano1,тук повече можем да помогнем за BURNit.Мисля че ще е по удачно да потърсиш същия модел.Който се е занимавал с твоя модел ще ти даде по точна и бърза информация.
Благодаря за съвета реших да попитам защото процесора е същият на Micronova а шанса да намеря форум за същият тип печка е малък .Благодаря все пак.:)
чет ное 22, 2018 11:35 pmaatri написа:
пет ное 02, 2018 3:49 pmvalio_ruse написа:
Здравейте колеги,
Да се похваля с нова модифицирана пота за моята PM13.
Използван материал - AISI304 - 3mm. :supz:
Супер си колега ! =D>Кой ти я прави(ако не е тайна) че моята си е за нова.
На работа си я правих.
Добър ден на всички. Първо искам да се извиня, че ще задавам глуповати въпроси но техническите ми познания за камината са сведени до минимум. А й колкото да ви чета все на китайски ми говорите.Имам закупена камина Burnot 13 с контролер на фумис алфа UI. Определено имам проблем с настройките, няма да задълбавам като вас / вие сте висш/ пилотаж. Бихте ли ми дали по подробно инфо как става настройката за седмичния програматор Другите ми основни проблеми с тази камина са че прави доста пепел/ всъщност не зная дали е така/, до сега не съм имала такова чудо. Има извън пепелника повече от колкото в пепелника, а и остават не малко не изгорели пилети. Също така два пъти прави едно и също от както я ползвам, дава грешка че няма пилети, а е пълна. Явно някъде забиват или и аз не знам какво. Приемам критики, мнения и препоръки .
Благодаря предварително!

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: