Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,

Като за начало да обясня с каква система съм. Така имам котел Viadrus U26 на твърдо гориво с който се мъча да отоплям около 200квадрата сграда с 4конвектора всеки от който по 3,6кВ + още 6 радиатора, които са направени на 2кръга единия от които е разделен на 2по - малки. Системата е от затворен тип, радиаторите и конвекторите са свързани успоредно.

Та въпросът ми е следния: тъй като имам вода, която ми пълни системата с 40градуса вода как мога да преправя системата така, че тази 40градуса вода да си минава през радиаторите и после тази вода да се изхвърля от системата. Ако можете да напраяите примерна схема на такъв тип система която искам. Благодаря Ви предварително!
preslav - майстор
съб дек 29, 2018 1:25 pmLiubopiten написа:
Здравейте,

Като за начало да обясня с каква система съм. Така имам котел Viadrus U26 на твърдо гориво с който се мъча да отоплям около 200квадрата сграда с 4конвектора всеки от който по 3,6кВ + още 6 радиатора, които са направени на 2кръга единия от които е разделен на 2по - малки. Системата е от затворен тип, радиаторите и конвекторите са свързани успоредно.

Та въпросът ми е следния: тъй като имам вода, която ми пълни системата с 40градуса вода как мога да преправя системата така, че тази 40градуса вода да си минава през радиаторите и после тази вода да се изхвърля от системата. Ако можете да напраяите примерна схема на такъв тип система която искам. Благодаря Ви предварително!
Колко градуса е връщащата се вода в котела?
djogobg - специалист
Правилно ли разбирам, че тази вода може постоянно да се долива в системата(примерно имаш си минерален извор и искаш да ползваш водата му за отопление и да я дозагряваш с котела, примерно)?
шоп - майстор
:supz:
Направо съм в шах и мат.
То ако има геотермален източник с 40 градуса не трябва котел :rock: :rock: :rock:
Просто ако са ти маломошни радиаторите си сложи още 6 конвектора и си пей:-)
djogobg - специалист
Може да не е много голям дебита, затова да не може да се ползва само този източник, но дай подробности за него, моля те, за да е ясно, как може да се подходи в случая.
шоп - майстор
Ако не е голям дебита има ТП, които могат да изпомпят енергията от тези 40 градуса геотемална енергия и да върнат обратно в природата вода с 5-6 или 20 градуса:-)

Тема "Локално парно преправяне, малко помощ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: