Здравейте и Честита нова година!
Не разбирам защо всички " знаещи " в този форум , като попиташ нещо , се започва :
прочети това,виж онова
има версия2........(ама се оправяй сам)
Отговорете на човека в прав текст:
Този датчик се монтира на изхода на топлата вода и служи за защита от прегряване на котела.Ако по някаква причина контролера не успее да контролира горивния процес и котела достигне 90гр ,то този датчик по механичен (хидравличен) пьт прекъсва захар напрежение контролера.Това е с прости думи.
Поздрави:a_tenov
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
603 мнения в "Контролер SKZP-02 настройка и съвети"
transportna
- специалист
Честита Нова Година на всички! Безаварийни отоплителни системи!
a_tenov колегите предпочитат първо да се прочетат инструкциите за работа с уредите по две причини. Първата е за да се добие най-обща представа за работата на уреда и в повечето случаи не се налага задаването на въпроси, а втората е за да не се превръщаме в консуматорско общество и да се стимулира мисловния процес.
Не го приемай за заяждане горенаписаното от мен. Като част от работата ми е да пиша такива инструкции и знам какво усилие коства да пишеш разбираемо. За пример давам това, което пише в инструкцията преведена и предоставена от колегата ag_ro:
Термична защита (STB) – изключва захранването на вентилатора и питателя при повишаване на температурата на котела над 95 оС. Монтиран с датчика за температура на котела или на изход гореща вода (питателна вода). Осигурете добър контакт с изходящия газоход. Използвайте алуминиева или медна лента , за да увеличите диаметъра на сензора. Захранването се възстановява след като температурата падне под 80 оС.
Внимание! STB термичната защита трябва да се инсталира, за да предпази системата от прегряване в случай на повреда в контролера или други непредвидени обстоятелства. Тя прекъсва захранването на питателя и вентилатора независимо от контролера.
a_tenov колегите предпочитат първо да се прочетат инструкциите за работа с уредите по две причини. Първата е за да се добие най-обща представа за работата на уреда и в повечето случаи не се налага задаването на въпроси, а втората е за да не се превръщаме в консуматорско общество и да се стимулира мисловния процес.
Не го приемай за заяждане горенаписаното от мен. Като част от работата ми е да пиша такива инструкции и знам какво усилие коства да пишеш разбираемо. За пример давам това, което пише в инструкцията преведена и предоставена от колегата ag_ro:
Термична защита (STB) – изключва захранването на вентилатора и питателя при повишаване на температурата на котела над 95 оС. Монтиран с датчика за температура на котела или на изход гореща вода (питателна вода). Осигурете добър контакт с изходящия газоход. Използвайте алуминиева или медна лента , за да увеличите диаметъра на сензора. Захранването се възстановява след като температурата падне под 80 оС.
Внимание! STB термичната защита трябва да се инсталира, за да предпази системата от прегряване в случай на повреда в контролера или други непредвидени обстоятелства. Тя прекъсва захранването на питателя и вентилатора независимо от контролера.
transportna
- специалист
Излезе нов ъпдейт 2.19.
Новото е корекции в алгоритъма на серво двигателя, звуков сигнал при натискане на бутоните за добавяне на килограми +15, +25, корекции в комуникацията със стайния панел и нова графична подредба в приложението за Android.
Най-хубавото е, че се мисли по идеята за добавяне на езици в официалните версии.
Новото е корекции в алгоритъма на серво двигателя, звуков сигнал при натискане на бутоните за добавяне на килограми +15, +25, корекции в комуникацията със стайния панел и нова графична подредба в приложението за Android.
Най-хубавото е, че се мисли по идеята за добавяне на езици в официалните версии.

gazgenerator
- специалист
Здравейте!
Преди три дни реших да да пробвам горелката със слъчогледови и иглолистни пелети,така за проба,и видях,че в Топливо Сливен продават антрацит калибриран на 25мм.Купих 100кг за проба и останах доста доволен,гори
със синкав пламък пепелта е кафеникава на цвят,не прави шлака. Разхода ми падна на 12кг на денонощие при 20кг със старите въглища пак купени от Топливо.
Отоплявам около 70кв от къща 100кв частично изолирана със сменена дограма,котела ми е Defro ekr 14kw с горелка Ekoenergia 15/25kw и контролер SKZP02.За мен това е горивото! Няколко снимки от настойките на контролера и горелката
https://photos.app.goo.gl/HPySKBr64BZYjfw8A
Преди три дни реших да да пробвам горелката със слъчогледови и иглолистни пелети,така за проба,и видях,че в Топливо Сливен продават антрацит калибриран на 25мм.Купих 100кг за проба и останах доста доволен,гори
със синкав пламък пепелта е кафеникава на цвят,не прави шлака. Разхода ми падна на 12кг на денонощие при 20кг със старите въглища пак купени от Топливо.
Отоплявам около 70кв от къща 100кв частично изолирана със сменена дограма,котела ми е Defro ekr 14kw с горелка Ekoenergia 15/25kw и контролер SKZP02.За мен това е горивото! Няколко снимки от настойките на контролера и горелката
Последна промяна от gazgenerator на пет яну 11, 2019 8:49 pm, променено общо 1 път.
gazgenerator
- специалист
fbr
- майстор
пет яну 11, 2019 8:04 pmgazgenerator написа: за сега.
Тук е бонуса на универсалната горелка. Горивото да избираш според обстоятелствата.
zaksofon
- специалист
пет яну 11, 2019 7:12 pmgazgenerator написа: Здравейте!Привет колега! Как го гориш този антрацит ти? И аз пробвах, но първо едвам ги запалих (ръчно) и второ, ако веднъж угаснат (което се случва след час, в режим на изчакване), после пак трябва да ги паля ръчно. Предполагам, че твоя котел никога не спира вентилатора за повече от час, щом си доволен от кюмюра.
И за да не се откланям от темата ... Валтер Желязков, да те питам за контролера... От сума ти време се кумя за тоз умен контролер, но все няма време да се захвана с това. Е, сега май намерих, че е твърде студено да правя друго. Бях се спрял първо на Натурела, но някак си, се убедих да мина на Полско. Така де... Въпреки, че миналата година ви надух главите, сега започвам на ново

1. Имам безжичен, стаен термостат - китаец (който не работи лошо), може ли той да командва Тимела?
2. Може ли, да се купи SKZP 02E + датчика за димни газове (за да не купувам 02F, чиито 8 датчика, няма да използвам напълно)?
3. Имам вариант за доставка от Полша, но трябва да въвлека много хора в операцията. Има ли начин за доставка през вас, например някаква групова?
4. Какви варианти за помощ при инсталиране на нещото имам? Форума, телефон, командировка?
Сега се сетих, апропо, някой ползвател, по-близо до Троян, да дойда за един час да видя нещото?
Благодаря на всички, които ще се отзоват!
Валтер Желязков
- специалист
Проблема ти с антрацита идва от контролера. До колкото разбрах, проблема идва от поддържането, подават гориво през определено време, но не се включва вентилатора, за да разпали горивото, да има жар.
По другите въпроси:
1. Може да си ползваш термостата, ако е с нормално отворени контакти без напрежение. Ще ти спира и пуска помпата на отоплителния кръг.
2. Може да си купиш SKZP 02E + датчика за димни газове.
3. Може да си го поръчаш директно от Полша/цена на контролера+19 евро доставка+банковия превод/. Може и някоя фирма да ти го внесе. Групова поръчка, ако някой организира.
4. За помощ-форум, телефон. За командировка, който се съгласи.
По другите въпроси:
1. Може да си ползваш термостата, ако е с нормално отворени контакти без напрежение. Ще ти спира и пуска помпата на отоплителния кръг.
2. Може да си купиш SKZP 02E + датчика за димни газове.
3. Може да си го поръчаш директно от Полша/цена на контролера+19 евро доставка+банковия превод/. Може и някоя фирма да ти го внесе. Групова поръчка, ако някой организира.
4. За помощ-форум, телефон. За командировка, който се съгласи.
Тема "Контролер SKZP-02 настройка и съвети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература