Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Шлайфчето вече е готово и работи. Остава само прахоулавянето да му направя.

Buliviv - специалист
Някой има ли наблюдения върху инструментите марка " Worx".
Има добра оферта за виброшлайф - worx wx 642 .
В полезрението ми е и Makita BO 3711.
Експлоатацията при мен предполагам, че ще е малко, но нали я нямам тази благинка, а ми се струва, че понякога може да е доста полезна .
До сега не съм имал подобна машинка и нямам представа за силни и слаби страни.
Знам единствено, че задължително трябва да има реглаж на оборотите.
Chefo77 - майстор
Като ти е в полезрението Макитата, защо се чудиш за Worx-а?
По-мощен е, но и по-тежък. А вибрациите как са?
EDI - майстор
Помисли дали ексцентър няма да ти върши повече работа.
Buliviv - специалист
пет яну 11, 2019 10:46 pmChefo77 написа:
Като ти е в полезрението Макитата, защо се чудиш за Worx-а?
По-мощен е, но и по-тежък. А вибрациите как са?
Нищо не мога да кажа за вибрациите.
На место за няколко секундно пускане и без допиране до работна повърхност не можах да се убедя обективно, кой от двата е с по -ниски.
Иначе Worx -а външно изглежда грамотно сглобен. Върви си в комплект с шаблон за пробиване на шкурки и приставка за прахосмукачка.
Цените съответно са worx -122 , Makita - 160.

Никога не съм ползвал за продължително време такъв инструмент, с изключение на няколко часа работа преди години с един лидълски пенташлайф , като там няма смисъл да коментирам вибрации -кошмар.
Buliviv - специалист
пет яну 11, 2019 11:16 pmEDI написа:
Еди , имам ексцентър, вярно че е без праменлива скорост, но ми върши работа.
За виброто -мисля си, че за дребни детайли, както и за финиш примерно между нанасяне на лакове ще е полезен.
mavryt4o - майстор
Това е една от машините ,която бих купил когато попълня пълния набор машини нужни на един дърводелец или от скука.☺С абразивната гъба ще направя финиша между слоевете лак преди да си разпънал кабела пък и друго си е да го усетиш детайла с ръката помисли...
cvetomir_77 - специалист
EDI е напълно прав! Който не е работил с такава машинка няма право да коментира. Откакто си купих това: Изображение
се родих. Един шкаф (корпуса и вратите - обща площ около 2,5-3 кв/м) го шлайфам на "3 ръце" за по-малко от 15-20 мин!
Виброшлайфа е основно за автомобили (мое мнение преди да си купя ексцентършлайф-а). Виброшлайфа винаги оставя кръгови следи! При автомобилите не е фатално, защото се нанася шприц кит, който в последствие се шлайфа на ръка с вода и водна шкурка!
bulhomes2 - майстор
Всеки има своите предимства и предназначения. Ексцентъра е най-бърз, но ако се прекали на дадено място - вкопава. И след лакирането се вижда.
Шаблона за дупките на шкурата не е никаква философия и сам да си направиш. Имам поне десетина шлайфа от всички видове и всеки вид си има кога да си го ползвам.
mavryt4o - майстор
съб яну 12, 2019 1:11 amcvetomir_77 написа:
EDI е напълно прав! Който не е работил с такава машинка няма право да коментира. Откакто си купих това: Изображение
се родих. Един шкаф (корпуса и вратите - обща площ около 2,5-3 кв/м) го шлайфам на "3 ръце" за по-малко от 15-20 мин!
Виброшлайфа е основно за автомобили (мое мнение преди да си купя ексцентършлайф-а). Виброшлайфа винаги оставя кръгови следи! При автомобилите не е фатално, защото се нанася шприц кит, който в последствие се шлайфа на ръка с вода и водна шкурка!
Кой пък беше ти не разбрах та да казваш кой има право да коментира и кой не!?Човека писа че има ексцентър както и 90 процента от хората ,които сме тук но не става въпрос за ексцентър в питането .Първо чети ,после осмисли и тогава чак ако е нужно пиши.

Тема "Кой какви дърводелски хубавини смята да си закупува/направи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: