• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Или вариант 14, или 20 kw. Аз мога да си изчисля топлозагубите за постигане на желания "температурен комфорт" и да преценя кой от двата. Не мога да се ангажирам със 100% препоръка за теб. Парите са твои.
Понеже едва ли знаеш какво са 14 kw от пелетен котел, нека ти обясня.
Максимална мощност 14 kw означава че се изгарят 3 кг пелети на час, а 3.6 kw минимална мощност са 0.8 кг/час. Или максимален разход 3 кг/час и минимален 0,8 кг/час.
Един котел с горелка 14 kw при горене по цял ден с максимална мощност ще изгори за месеца към 800 лева за пелети. Виждаш че 14-ката може доста.
Реалистично очакване за у вас е горене с между 1.5 кг и 0,800 кг/час след подгряване на водата в системата.
Калоян Михалев - помощник
нед яну 13, 2019 9:13 pmandy_forresite написа:
Или вариант 14, или 20 kw. Аз мога да си изчисля топлозагубите за постигане на желания "температурен комфорт" и да преценя кой от двата. Не мога да се ангажирам със 100% препоръка за теб. Парите са твои.
Понеже едва ли знаеш какво са 14 kw от пелетен котел, нека ти обясня.
Максимална мощност 14 kw означава че се изгарят 3 кг пелети на час, а 3.6 kw минимална мощност са 0.8 кг/час. Или максимален разход 3 кг/час и минимален 0,8 кг/час.
Един котел с горелка 14 kw при горене по цял ден с максимална мощност ще изгори за месеца към 800 лева за пелети. Виждаш че 14-ката може доста.
Реалистично очакване за у вас е горене с между 1.5 кг и 0,800 кг/час след подгряване на водата в системата.
Благодаря ти много за съвета, сега остана да си намеря хубав котел,ти какво би ми препоръчал?Имам да черпя! :partyman:
andy_forresite - майстор
Моето разбиране за добро пелетно съоръжение е възможността да се оползотворява евтино гориво. За друг добра система е тази, която не трябва да се обслужва често. Най-големият труд да е сипването на пелети в бункера. Изсипване на пепел и профилактика колкото се може по-рядко. Някои не почистват котела докато горелката не изгасне от затлачване или буквално не се затрупа с пепел. По моя критерии комплектът грейко е много добър. Купил съм го за 3800 и повече не давам каквито и екстри да има. За 6-7 бона бих се топлел с термопомпа на подово и конвектори. Нямам изолация обаче и за това най-важно за мен е възможно най-ниската цена за 1 kwh топлинна енергия.
6osi6 - майстор
нед яну 13, 2019 6:55 pmandy_forresite написа:
Какво означава гори всякакви пелети? Че и клас 5 постига с всякакви пелети.
Препоеъчвам го, защото си заслужава.
Няколко спечелени награди, две в 2016-та година за най-иноватвен продукт в екологията и за най-добър продукт.
За миналата година - пиши в гугъл "Kotły numer 1 w Polsce" и чети.
Имше европейска програма за проектиране на екологични котли и фирмите се възползваха от дотациите. Сега продават с 50% дотации на всеки, който иска да си смени котела. С две думи - това не е Торч - Долно Камаци, където парите се раздават само на жената на кмета.
На сайта хората са написали "Той гори всякакви пелети". Tech 912 е разработка само този котел. Регулира горенето, като следи горно и долно ниво на горивото в горивната решетка с два сензора, налягането и температурата на димните газове. Слънчогледовите пелети за този котел са детска игра, след като гори дървесни, които образуват такава шлака, вероярно от кори и пясък.
Не виждам причина да не гори сламени пелети. След като се натупа шлака на решетката, сензорът за налягане и сензорите за ниво ще реагират и решетката ще изхвърли буците. Само че, не знам кой идиот ще гори този боклук с цена 250 лева в котела си.
Отделно, можеш да видиш на страницата и наградите за 2017- та.
нед яну 13, 2019 10:14 pm6osi6 написа:
нед яну 13, 2019 6:55 pmandy_forresite написа:
Какво означава гори всякакви пелети? Че и клас 5 постига с всякакви пелети.
Препоеъчвам го, защото си заслужава.
Няколко спечелени награди, две в 2016-та година за най-иноватвен продукт в екологията и за най-добър продукт.
За миналата година - пиши в гугъл "Kotły numer 1 w Polsce" и чети.
Имше европейска програма за проектиране на екологични котли и фирмите се възползваха от дотациите. Сега продават с 50% дотации на всеки, който иска да си смени котела. С две думи - това не е Торч - Долно Камаци, където парите се раздават само на жената на кмета.
На сайта хората са написали "Той гори всякакви пелети". Tech 912 е разработка само този котел. Регулира горенето, като следи горно и долно ниво на горивото в горивната решетка с два сензора, налягането и температурата на димните газове. Слънчогледовите пелети за този котел са детска игра, след като гори дървесни, които образуват такава шлака, вероярно от кори и пясък.
Не виждам причина да не гори сламени пелети. След като се натупа шлака на решетката, сензорът за налягане и сензорите за ниво ще реагират и решетката ще изхвърли буците. Само че, не знам кой идиот ще гори този боклук с цена 250 лева в котела си.
Отделно, можеш да видиш на страницата и наградите за 2017- та.
Кой може да ми помогне да се сдобия с такова нещо*?
kalin72 - майстор
Що не прочетеш и европейскитя форуми за мнения за този котел?
6osi6 - майстор
Сдобиването е лесната част. Пишеш си с поляка за подробностите в отдел експорт и т.н.
Само че, следва и разход за четирипътен вентил и "Тече ми конденз от комина" = още 1000 лв.
Както ти казаха чети, не бързай. Като гледам изолацията може да стане и14 кВ. Изчисли си загубите, или дай проекта на къщата на някой да ти ги изчисли.
нед яну 13, 2019 10:40 pm6osi6 написа:
Сдобиването е лесната част. Пишеш си с поляка за подробностите в отдел експорт и т.н.
Само че, следва и разход за четирипътен вентил и "Тече ми конденз от комина" = още 1000 лв.
Както ти казаха чети, не бързай. Като гледам изолацията може да стане и14 кВ. Изчисли си загубите, или дай проекта на къщата на някой да ти ги изчисли.
Ходих в 4 фирми с проект на къщата си,никой не го погледна,просто ми изпращаха техници и те без да мерят и смятат ми говореха небивалици от рода за 25-35 kw котел, именно затова се обърнах към ВАС,определено тук намирам доста по-начетени и отзивчиви хора за което съм ви благодарен! =D>
Валери Найденов - напреднал
Здравейте,
Някой ползвал ли е котел Sowilo. Препоръчаха ми го като "всеяден" и фирмата пройзводител изглежда стабилна.
пон яну 14, 2019 5:18 pmВалери Найденов написа:
Здравейте,
Някой ползвал ли е котел Sowilo. Препоръчаха ми го като "всеяден" и фирмата пройзводител изглежда стабилна.
Ми той, най евтиния, е 29 киловата. На тебе колко ти трябва?
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 21

Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: