• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Освен СТ100 има CR100, който също е добър, но не става през телефона. Най-евтин вариант за спиране и пускане BBoil, но няма дисплей, ползваш дисплея на телефона. Виж също Salus RT310i - на половината на СТ100, но не е модулиращ.
puluks - специалист
нед яну 13, 2019 6:00 pmLazarGanev написа:
Освен СТ100 има CR100, който също е добър, но не става през телефона. Най-евтин вариант за спиране и пускане BBoil, но няма дисплей, ползваш дисплея на телефона. Виж също Salus RT310i - на половината на СТ100, но не е модулиращ.
Благодаря много ми помогна ,този Salus ме изкефи като цена ,някъде те четох че си с подово и при мен основната стая е така където реално ще бъде терморегулатора
Според теб има ли смисъл да е CT 100 който е модулиращ при подово ,реално предполагам и ти го управляваш на някакви цикли в on/of режим
Изобщо не е разумно стайният термостат да е в стаята с подово, при положение, че имаш и стаи с радиатори. Та нали като достигне температурата с подовото ще изключи и няма да включи половин или цял ден, а в това време останалите стаи ще мръзнат? Трябва да се помисли повече за отделно управление на двете зони. Освен това щом си с подово (че и радиатори) е безпредметно да си пускаш и спираш котела през нета - просто той си е включен постоянно и се управлява по съвсем различен начин. Правил съм подобна схема с MZ100 + 2бр. CR100, работи много добре и клиентът е много доволен.
съб яну 12, 2019 5:45 pmpuluks написа:
Здравейте
Трифоне от филтъра е било всичко работи както трябва и котела харчи като змей
Чакам да нагрее и подовото да видим дали ще има кеф или сълзи :partyman:
Мерси за съветите
Ае сипвай, чи окъсняхми!
puluks - специалист
нед яну 13, 2019 6:33 pmLazarGanev написа:
Изобщо не е разумно стайният термостат да е в стаята с подово, при положение, че имаш и стаи с радиатори. Та нали като достигне температурата с подовото ще изключи и няма да включи половин или цял ден, а в това време останалите стаи ще мръзнат? Трябва да се помисли повече за отделно управление на двете зони. Освен това щом си с подово (че и радиатори) е безпредметно да си пускаш и спираш котела през нета - просто той си е включен постоянно и се управлява по съвсем различен начин. Правил съм подобна схема с MZ100 + 2бр. CR100, работи много добре и клиентът е много доволен.
Това го разбирам и ако имаш по големи стаи който отопляваш постоянно е решение което те освобождава от всякакви ангажименти с тем. в помещенията
При мен са две малки стай една 12 и една 9 кв долу е подово ,идеята е да се спира през деня котела ,от София съм имам грубо 50 мин път до нас
Примерно пускам котела на 60- 65 гр което е достатачно да се стоплят стаите ,така или иначе човек не ляга веднага и после през цялата нощ си го оставям да работи на 45 гр за подовото и леко да държи тем .в стаите .Като при лягане примерно пускам да се подгрее бойлера
На следващият ден сутринта OFF и отиваме на работа
Стига да има смисъл от от към разход котела да се гаси за толкова много време
Трифоне :partyman:
Всичко това става с програматор, няма нужда от нет.
puluks - специалист
Разбрах ,благодаря ви
Няма да бързам ,нещо не намерих добре развити теми за управлението на тези котли
Лека вечер
mimitoni - специалист
Благодаря за коментарите. Мисля си за Sine UPS s200 на Technogamma. 200w достатъчни ли са за работата на котлето. Някой знае ли действителната мощност на този модел :?
нед яну 13, 2019 11:34 pmmimitoni написа:
...
Максимално му дават 85 вата да харчи котела.
sokolov.91 - майстор
Не съм сигурен колко точно ток гълта котела при палене. Все пак тогава всичко тръгва на мкас. И турбина и помпа. Отделно и високоволтова искра...
Не е лошо да звъннете на националния телефон на Бош Термотехника и да ги попитате.
Ако пък толкова държите на точни данни мога и аз да направя един опит и да ви кажа.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: