• 1
  • 2
Всички имаме коли, нали ?
bibiqn - специалист
Здравейте колеги,тази седмица ми предстои да си купя кола.Въпросът ми е :след като ида в кат да я прехвърля на мое име дали ще имам проблем с един неплатен акт от 2003 година.Има ли вариант да мина без да го плащам тоя акт,или първо трябва да го платя?Моля някой който е имал подобен проблем сподели.Благодаря ви предварително!! :)
bibiqn - специалист
Хайде де хора,никой ли незнае каква е процедурата?
asinka - специалист
Това, което знам е, че актовете си имат "срок на годност" и ако не се лъжа е именно 5 години...
Ако са минали 5 години от акта, може и да не излиза задължението ти в досието...

Знам ли...

И ние тази седмица ще регистрираме кола, та може нещо и да лъсне...кой знае.
dundurma - специалист
asinka написа:
Това, което знам е, че актовете си имат "срок на годност" и ако не се лъжа е именно 5 години...
Ако са минали 5 години от акта, може и да не излиза задължението ти в досието...

Знам ли...

И ние тази седмица ще регистрираме кола, та може нещо и да лъсне...кой знае.
-ИМАХА
mim - специалист
до колкото знам актовете нямат нищо общо с прехвърлянето
за да те потърсят за тоя стар акт, трябва да ти вземат талона и да ти напишат нов акт и чак като отидеш да си оправяш новия евентуално може и да излезе стария и да те накарат да платиш и двата
8180 - майстор
dundurma написа:

-ИМАХА
Приятел,
Нещо ново ли има - да ни просветлиш, моля.

Тази година - януари, като оправях "пресен" акт, след целодневно висене в КАТ, служителката каза, че имам неоправен стар, но се "смили" над мен (бях един от последните чакащи), защото "изтичал" (според думите й) след една седмица. Мисля, че беше две годишен. Тогава плащането все още беше "следварително".
Сега вече не е така, но за давността останах с впечатление, че я има. Май и точките възстановяват в този (2год.) срок. Отпадна предупреждението, което пращаха, ако намалеят.

Апропо, някой да знае линк за читави и актуални Правилник и Закон?
asinka - специалист
ПО-читаво от това-здраве му кажи-ето официалния сайт на МВР със всички закони и правилници :)
bibiqn - специалист
Благаодаря на всички отговорили.
8180 - майстор
asinka написа:
ПО-читаво от това-здраве му кажи-ето официалния сайт на МВР със всички закони и правилници :)
Благодаря,
Преди време (не си спомням вече за какво) бая рових да намеря вариант с картинки и не успях.
Това действително е добро и актуално - знам ли защо през Гугъл съм го пропуснал тогава.
  • 1
  • 2

Тема "Прехвърляне на автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: