" Глътнала въздух помпа от неползване , това е
преодолял си го с натиска от шишенцето 

вт фев 14, 2017 4:08 pmGacony написа: Проблема - решен! Как?Благодаря и от мен, момчета! "Priming pump" задвижи помпата и на моята, престояла 11 г. в кашон, Saeco Via Veneto. Използвах пръскалка (предполагам възможно е и със спринцовка). Напълних я със студена вода (не съм загрявала, както gacony).
Ето как: използвах последния пост, в който zdravcho ми даде линк. Как постъпих? Изпих една средна боза, направих на капачката на шишето дупка с по-малък отвор от шлауха, който смуче вода от контейнера. Нанизах шлауха на капачката, загрях гореща вода. Преварително включих машината да загрява. Напълних шишето с горещата вода, завих капачката, включих кнопката за еспресо и започнах да стискам яко бутилката, която пареше. Сложих ръкавици и продължих. Накрая потече водата. Сложих на цедката кафе и стана хубаво еспресо.
Благодаря на всички за помощта ви!
Специални благодарности за zdravcho, заради метода, който хвана декиш.
Поздрави:
gacony
пон яну 14, 2019 8:00 pmiliqn_d написа: Здравейте,имам проблем с въпросната машина.Вероятно се счупиха някакви зъбчета на главата в които контрира ръкохватката да не превърта,след което започна да изпуска вода отстрани на ръкохватката. Вчера тръгнах да я разглобявам но срещнах проблем с врътката отстрани,не мога да я махна за да сваля горния капак и да развия главата.Сваля ли се изобщо капака или има др.начин за развиване на главата.Развих двете винчета отдолу които държат цедката с пружината и извадих уплътнението вътре на което се е разпаднал най-горния ръб,дали не изпуска само от там вода.Как да процедирам според вас.Благодаря за съветите предварително.Илияне, между вероятно и счупиха се "зъбчета" има разлика
вт яну 15, 2019 9:28 pmplamen6703 написа:вт яну 15, 2019 8:01 pmiliqn_d написа: И пак да попитам има ли как да се свали врътката отстрани?Благодаря за съветите отновоС помощта на две отвертки една срещу друга издърпваш "врътката", внимателно като напъваш да не се увеличи броя на счупените "зъбчета"![]()
!
![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: