Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Тези дни в студа усетих че не спазва дозите и по бавно вдига температура въпреки че я увеличавам , старо куче медалист -реших да почистя бункера щото два сезона :wink: и се оказа както предполагах 2 кг прахоляк :supz: така че препоръчвам да си погледнете какво има в бункерите като се поизпразнят :wink: .Аз съм на чисто ,и видимо дозите са коректни -шнека ги качва .
Miro81 - напреднал
Здравейте, може ли да споделите с какви настройки сте. Имам съмнение, че не е настроена както трябва, също така имам тръба(ф50), за входящия въздух, която е около три метра и четири колена. Възможно ли е да не осигурява достатъчно кислород.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тръбата не трябва да е подвързана към камината, а да стига до нея
bmahob - майстор
пон яну 14, 2019 11:27 pmLazarGanev написа:
А защо :? И на моята така го дават пробвал съм с/без свързана тръба ..... Ми май не откривам разлика, тръбата която е за сввж е към фасадата ама ако я остава така просто до теъбата на камината няма ли да вкарва студ като не работи камината :?
n.ganev - майстор
Никога досега не съм "вкарвал" свеж въздух.
Така както "вкарвате" директно в горивната камера охлаждате горивото.
Последна промяна от n.ganev на вт яну 15, 2019 8:20 am, променено общо 1 път.
Miro81 - напреднал
пон яну 14, 2019 11:27 pmLazarGanev написа:
[/quote

Сега прочетох инструкциите. Пише, че не е препоръчително директното свързване.
Само, че тази тръба си я свързах майсторите. :?
filmatoplo - майстор
Моята камина гори със свеж въздух ,свързал съм 7 метра ПВЦ гофре което води от терасата до тръбата на камината -крие се зад кухнята .Не съм го свързал плътно само е намушено 4 см ,размера му е по малък и може да си засмуква и въздух от стаята .Защо го сложих ли -ами защото за да гори камината иска въздух и в трапезарията се получава Подналягане и най лесно си тегли въздух от отдушника на банята която е наблизо в коридора :wink: Особено се усещаше при вентилиране :wink:
burner - специалист
Камината все ще си тегли студен въздух отвън и все ще трябва да го подгрява. Но ако го вкарва директно в горивната камера може би ще способства за образуване на конденз при по- ниски работни температури. При мен въздухът и стига без външно подаване.
filmatoplo - майстор
Преди да го направя -изгледах над 50 клипа в Ютуб -и масово камините бяха свързани с външен въздух ,особено немски клипове -или те не разбират :? или ни е сме по хитри -знаете ги онези немски консервативни инженери с бяла каска на главата на обекта :lol: Важното е че си реших проблема да Не ми идва миризма от банята в трапезарията ,що се отнася до горенето -нищо не пречи свежия въздух , наблюдавам как гори с и без -почти няма разлика .

Бях писал на госпожата с проблемната камина да сподели дали се развиха нещата благополучно добре -но тя не ми е отговорила все още ,тоест още не го е прочела съобщението :? :) да не гръмна тая камина .
пон яну 14, 2019 6:55 pmfilmatoplo написа:
Тези дни в студа усетих че не спазва дозите и по бавно вдига температура въпреки че я увеличавам , старо куче медалист -реших да почистя бункера щото два сезона :wink: и се оказа както предполагах 2 кг прахоляк :supz: така че препоръчвам да си погледнете какво има в бункерите като се поизпразнят :wink: .Аз съм на чисто ,и видимо дозите са коректни -шнека ги качва .
Писах аз още есента, за тая профилактика.
Предната зима, към края, ми работеше на 8 секунди подаване. Сега са 5.5 .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: