• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
volverine - специалист
Привет на всички. Незнам дали е за тука темата, но този раздел ми се видя най-удачния. Така, сега по същество.
Подарихя ми бензинов верижен трион и до сега не съм ползвал такъв и незнам какво масло да прибавя към бензина и какво количество, също така какво масло да сложа за веригата?
Моля помагайте.
trevora - специалист
За бензина си купуваш специално масло на Щил или Хускварна ,те са за високооборотни двутактови машинки каквито са дърворезачките.Съотношението е написано на етикета.Слагай точно толкова колкото е указано ,за да нямаш ядове с двигателя.Иначе за смазването на веригата ,обикновено масло примерно М10,но е хубаво да не е изгоряло/да няма примеси/. :)
mhd - помощник
Ако не я ползваш често, знай че трябва за източваш бензина от резервоарчето. Не трябва да седи повече от месец вътре без да си работил, щото се скапва филтърчето с времето. За смазване на веригата се използва трансмисионно масло, което е и най големия разход май. Ако няма да режеш много, по добре си взимай от специализираните магазини. Ако пък разхода за него ти идва в повече можеш да го заместваш с друго/наливно ако го намериш евтино/.Веригата можеш да си я точиш сам с пиличка или да я даваш машинно да ти я точат. Успех
trevora - специалист
Ако не е заточвал колегата с пиличка,по-добре да я даде да му я заточат машинно.Иначе най-вероятно ще изкриви зъбите,дори и да използва шаблон.
EDI - майстор
Аз си купувам за моята електрическата резачка органично масло по 4 лева литъра.Иначе си заточвам веригата в един магазин на БОШ.Излиза ми 2 и нещо на едно точене.
volverine - специалист
Благодаря за инфото. Ако някой се сеща за друго да споделя
sek.1 - специалист
Колега каква марка е машината ? Различните марки имат различни особености и изисквания.
dragozow - майстор
Кажи марката и модела на машината както и от къде си за да ти кажа къде и какво да си купиш. Желателно е на няколко ръчни заточвания да има едно машини което да оправи ъглите на заточване.
volverine - специалист
За марката не мога да кажа нищо понеже не се сетих да погледна етикета, пък на шината вече почти няма надпис, но помня че самата машина е синя и надписа на шината е жълт и помня че пишеше Made in USA.
От Разград съм пише го на аватара
arihtev - специалист
то от машинното заточване по добро няма но съм чувал че отнема доста от зъбите и бързо свършва веригата нз но нали и веригите трябва да си продават хората явно политика на фирмата
  • 1
  • 2

Тема "Поддръжка на бензинов верижен трион..?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: