Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
Rumen89
- специалист
Два дни си пойграх с настройките като намалява степените за да мога да постигна постоянно горене без достигане на съспент. Къщата е 250 кв. м без изолация. Горелката се управлява от термоглави 24/7 не подходяща за стаен термостат нищо, че и него го имам. Ефекта който се се получи е НИКАКЪВ!! Направих горелката 80 градуса 20/10/0 когато работи на така наречената поддържаща степен п1 горелката достига до 77 градуса седи около минута и след това връща през 2ра 3та и от 77 градуса стана температурата 55 и всичко започна отначало. Върнах си предишните настройки сега работи до 70 градуса след това съспент и седи около 15-20 мин без да гори. Ядосах се обадих се на инсталатора и ми каза, че е е съсвен нормално да работни по този начин с влизане в съспент.
filmatoplo
- майстор

Rumen89
- специалист
пет яну 18, 2019 8:38 pmfilmatoplo написа:Намалил съм степените иначе отива към 80-84градуса. Написах, че работи на 1 но работи около 1-2 мин и след това отново слиза до 3та. И започва отначало да загрява до 1 ва.Ти не си намалял степените -как тъй чакаш да работи примерно на 1 без да ходи в суспенд
![]()
Rumen89
- специалист
пет яну 18, 2019 8:50 pmRumen89 написа:пет яну 18, 2019 8:38 pmfilmatoplo написа:Намалил съм степените иначе отива към 80-84градуса. Написах, че работи на 1 но работи около 1-2 мин и след това отново слиза до 3та. И започва отначало да загрява до 1 ва.Ти не си намалял степените -как тъй чакаш да работи примерно на 1 без да ходи в суспенд
![]()
Другото нещо което трябва да настройва горелката всеки ден според климатичните промени.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет яну 18, 2019 8:50 pmRumen89 написа: ...А изчака ли я да направи няколко "цикъла" 1 2 3 2 1 2 3......? Не виждам логика да го прави, но сигурно има причина.
Намалил съм степените иначе отива към 80-84градуса. Написах, че работи на 1 но работи около 1-2 мин и след това отново слиза до 3та. И започва отначало да загрява до 1 ва.
След всяка промяна, на настройки и особено такива драстични, изчаквай- дай ѝ врема!
andy_forresite
- майстор
Какво и с колко промени по мощност 1? От описаното считам че твърдо много си намалил подаването на първа. Като подложи мощност 2 в скарата още няма пелети и няма какво да гори. Само с въздух не става. Докато нападат пелети да се разгори водата изстива и идва трета. Там вече се събират пелетчета, огънят се развива, усилва, вдига градусите на водата, минава на мощност 2 и после мощност 1, малко инерция от втората степен и хайде обратно ...
Rumen89
- специалист
Ами мощност 1 беше 3.5 свалих я на 1.9 мощност 2 беше 5.5 направих я 4.5 смятал съм с таблицата мощността спрямо подаването на пелети. Имаме бойлери който бях ги изключил за да направя настройките. Когато оставя единият бойлер пуснат горелка работи предимно на 1ва и го няма това увеличаване намаляване на температурата поне не е толкова драстично. Но все пак защо постоянно да подгрява бойлера когато него използваме. Нямам трипътен вентил може ли на това да се дължи?
andy_forresite
- майстор
Бойлерът се подгрява до едно положение и след това водата само минава през серпентината му. Има някакви загуби от тръбите за подаваща и обратна вода от котела до бойлера, освен ако последният не е поставен на метър и половина-два от котела.
Нямаш трипътен
На мен ми прилича на много бавно движеща се по тръбите вода.
Най-вероятно си с колектори и си притварял някой и друг радиатор я от колектора, я от кран на изхода му. А си и с термоглави, които също затварят потока при доближаване на зададената t°. Може би водата минава предимно през определени точки (консуматори/радиатори) и по-малко през другите. Възможно е като вдигне 77 в някоя стая да се самоизключва радиатор почти до нулата понеже стайната е постигната. Докато се развие огънят един или два радиатора започват отново да черпят вода и ускоряват изстиването на супата.
Колко литра е котелът? Писал си многократно, но не съм обърнал внимание.
Може да оставиш мощност 1 на 2,2 секунди и не пипай втора и трета. Не е необходимо да правиш "настройки" спрямо климата отвън. Трябва да пипнеш само една стойност - секундите зареждане на първа. Лавираш в диапазона от 2,0 до 3,5 секунди. Друго не трябва да се променя. Да, пак настройваш, но чак пък настройки ...
Нямаш трипътен

Най-вероятно си с колектори и си притварял някой и друг радиатор я от колектора, я от кран на изхода му. А си и с термоглави, които също затварят потока при доближаване на зададената t°. Може би водата минава предимно през определени точки (консуматори/радиатори) и по-малко през другите. Възможно е като вдигне 77 в някоя стая да се самоизключва радиатор почти до нулата понеже стайната е постигната. Докато се развие огънят един или два радиатора започват отново да черпят вода и ускоряват изстиването на супата.
Може да оставиш мощност 1 на 2,2 секунди и не пипай втора и трета. Не е необходимо да правиш "настройки" спрямо климата отвън. Трябва да пипнеш само една стойност - секундите зареждане на първа. Лавираш в диапазона от 2,0 до 3,5 секунди. Друго не трябва да се променя. Да, пак настройваш, но чак пък настройки ...

Rumen89
- специалист
пет яну 18, 2019 9:57 pmandy_forresite написа: Бойлерът се подгрява до едно положение и след това водата само минава през серпентината му. Има някакви загуби от тръбите за подаваща и обратна вода от котела до бойлера, освен ако последният не е поставен на метър и половина-два от котела.Благодаря много не съм запознат колко литра е котела нямам и колектори. Кранове е който са в долу в радиаторите всичките са отворени до край. Системата мисля, че е правена на така наречения Х. Пробвах вчера да намаля 1ва на 2.0 от 3.5 но пак влезна в съспент и след това не видя пламака и започна гасене. Няма значение все пак благодаря.
Нямаш трипътенНа мен ми прилича на много бавно движеща се по тръбите вода.
Може да оставиш мощност 1 на 2,2 секунди и не пипай втора и трета. Не е необходимо да правиш "настройки" спрямо климата отвън. Трябва да пипнеш само една стойност - секундите зареждане на първа. Лавираш в диапазона от 2,0 до 3,5 секунди. Друго не трябва да се променя. Да, пак настройваш, но чак пък настройки ...![]()
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература