• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mariqn830 - напреднал
Браво колега дано е реална конкуренция на другите горелки които горят ниско качествени пелети. Изработваш ли при поръчка? :)
phantom_ - специалист
След като и минат тестовете може, сега я тествам. Всичко ако е така както е предвидено да работи може и да започна :)
filmatoplo - майстор
Благодаря за пояснението с видеото за скарата :) предположих че е нещо такова от предните снимки ,до колкото виждам цялата тръба не е горивна камера а част от нея е заета от малкия шнек и место за горната скара .Какво представлява механизма който я движи .Част от прахоляка не пада ли под скарите -как се чисти .
phantom_ - специалист
Механизма не мога да кажа :) А за прахуляк отдолу може и да пада,ще пиша ако пада много. Принципно вентилатора си го духа. При триенето евентуално може и да влезе,но скарите се махат много лесно и се почиства отдолу ако се наложи. А ако се събира много, може отдолу да му сложа като "гребло" да го избутва и отвор през който да пада ако трябва,но всичко ще си покаже. Все пак и грейкото се пълни с прах и трябва да се почиства :wink:
filmatoplo - майстор
:) Питам приятелски без да ги сравнявам с Грейко която не е най добрата появяват се все по добри неща :) .Това по принцип го има в горелките Голденфайер .
penchev.r - специалист
съб яну 19, 2019 10:03 pmphantom_ написа:
съб яну 19, 2019 8:40 pmpenchev.r написа:
Хубава горелка!!!Моята самоделка грейко гори и на 2кв.Натурелското управление може всичко да накара да работи добре,особено ако му сложиш силно чуствителен сензор
Грейко ако гори на 2кв или по малко от максимала й прави нагар и иска почистване.. И аз бех с такава до сега. :wink:
Прав си,но си има решение и на това.Работи по стаен и постоянно влиза в подържане на 2кв и няма кокс.Няма перфектна машина,но колкот е по-просто направено е по-здраво. :supz: :supz: :supz:
phantom_ - специалист
нед яну 20, 2019 10:03 amfilmatoplo написа:
:) Питам приятелски без да ги сравнявам с Грейко която не е най добрата появяват се все по добри неща :) .Това по принцип го има в горелките Голденфайер .
Не съм гледал горелките на голдън файър защото просто те до сега толкова лошо име си направиха със всичките си творения, че просто не съм предполагал че може да има нещо подобно. Повечето който съм гледал имат подвижна скара но е долната(цялата) и когато се чисти огънят (жарта) пада и следва ново палене. Затова така я мислих че да няма гасене когато се чисти. Има разни варианти и за задвижване, готови мотори който са по около 200лв.
Целта ми е да е евтино надеждно да предлага мощност да не е ограничена както са повечето до 20кв (примерно) и да гори всичко.
Mariqn830 - напреднал
Добре си го измислил колега. Като гледам принципа е като на ПелетОн, но при теб е по добре измислено и умалено. Успех
penchev.r - специалист
нед яну 20, 2019 10:03 amfilmatoplo написа:
Грейко си има прекалено много кусури,особено чистенето да не говорим и за цените им за Българския пазар!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: