Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
Вярно ли някои се научили да слагат някакъв пясък в пелетите за пълнеж, т.е. по-евтин материал. Като вода във виното.
шоп - майстор
Сигурно има и такива, но повечето пясък, пръст, кал, глина, идва от кората на дърветата.
От планината трупите ги теглят с коне, мулета, трактори и после хоп в мелачката:-)))
Kondor1 - специалист
За калта по кората е ясно. Въпросът е да не слагат умишлено сериозен % пълнеж.
penchev.r - специалист
пон яну 21, 2019 12:59 pmKondor1 написа:
За калта по кората е ясно. Въпросът е да не слагат умишлено сериозен % пълнеж.
Умишлено никои нищо не слага,нали са машини и ако вкараш пясък ще се износят веднага..... :goodman: :goodman: :goodman:
VLADO66 - майстор
То е достатъчно, че някои ги правят от боклуци.Тая година пелетите са ми отврат.Преди си държеше 60 градуса на водата на втора степен, а сега същата температура на трета.
Kondor1 - специалист
Не знам какъв % от отопляващите са на пелети вече, но едва ли е нещо повече от 20% или по-малко. А цените на пелетите вече стават нагли. Не знам, ако 50% са на пелети какво ще е - 600лв/тон дали ще им стига (на производителите).
speka_rs - майстор
Като има голямо търсене и съответно производители, прекупвачи и продавачи ще си правят каквото искат. Така че за сега можем само да гледа ме и да си купува ме, каквото се предлага и каквото можем да си позволим.
kalin72 - майстор
Има нещо, на което аз му казвам "пределна цена на продукт". Това е максималната цена, която клиента е готов да плати.
Няма как и да има много търговци и прекупвачи, ако цената не продава. Никой не е луд да затвори едни пари, и да чака манна небесна да падне, за да спечели :)
Kondor1 - специалист
вт яну 22, 2019 11:20 amspeka_rs написа:
можем само да гледа ме и да си купува ме
Пише се: гледаме, купуваме. Забелязвам, че масово се прави подобна грешка от младото поколение.

вт яну 22, 2019 11:44 amkalin72 написа:
Има нещо, на което аз му казвам "пределна цена на продукт". Това е максималната цена, която клиента е готов да плати.
Няма как и да има много търговци и прекупвачи, ако цената не продава. Никой не е луд да затвори едни пари, и да чака манна небесна да падне, за да спечели :)
Кажи го на търговците на горива. Пределна непределна цена, плащаш. А да се надяваш, че ще се конкурират и смъкват цените пак не става. Пелетите могат да се внасят по принцип, но щом не може да става на дребно, значи това не е проблем (за надуването на цени). Като се вложат пари в горелки и котли, после се скубе до границата, над която се минава на ток, но дори и за ток трябва инвестиция в климатици, така че може и малко над границата.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: