Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
Здравейте колеги,попадна ми един струг на оферта,но нямам опит със стругове и за това моля за помощ ,да ми кажете дали си заслужава. На машината пише volman s28. Благодаря предварително!
Прикачен файл:
received_965065623690859.jpeg
Прикачен файл:
received_369981230457354.jpeg
Прикачен файл:
received_371272653454119.jpeg
Прикачен файл:
received_276525203042350.jpeg
received_276525203042350.jpeg (99.96 KиБ) Видяна 684 пъти
lov - майстор
И каква точно помощ очакваш. Първо зависи от цената. Ако го взимаш на кило като за скрап може и да си заслужава но пак има едно голямо ако. Дали има износване на паралели винтове и една камара ей така на пръв поглед дребни неща но които после могат да ти стъжнят живота и да не се окаже че си си купил нещо дето наистина е ставало само за скраб. Не искам да те плаша рядко са с такива отчайващи дефекти но само човек който разбира на място може да даде оценка. Снимките не вършат никаква работа.
Цената е като за скрап.Информацията ,която имам е,че маслената помпа не работила,но не знам дали е ползван така.Искам да разбера като марка как е и дали ще върши работа ако е здрав разбира се.Благодаря!
nikolson - майстор
Това е струг от преди ВСВ. В Чехия се е произвеждал до 60-те години под името ТОС. Така че имай едно наум. Трябва ти опитен съветник, какво може и какво не, защото части...
lov - майстор
Пак да не те плаша ама като ти замине маслената помпа на колата и продължиш да да караш какво става. За това пак кай добре компетентен човек на място. Попитай в серийно производство ли е бил или някоя работилница. Щото ако са жулилинеднотипни дтайли по цял ден паралелите със сигурност са се вкопали. И в домашни условия не подлежат на ремонт. То и по принцип трудно се оправят. И другото за какво ще го ползваш. Какви точности ще гониш ако ще йарязваш резби питай как е окомплектована лирата. Има ли всички зъбни колела. От личен опит на такива стари машини са изпозагубени.
Сега е в гаража на един дядо,но сега се е разболял и са решили да го продават за желязо.Предполагам ,че е извършвал стругарски услуги.Резби на нож едва ли ще правя понеже съм пълен аматьор ,но имам желание да се науча.Предполагам ще го ползвам да пристъргвам някоя ос,втулка, болт ,нещо такова.Явно трябва да се види на място.Ще гледам поне да взема ножовете,бургиите и каквото има още там.Благодаря за отговорите.

Тема "Помощ за струг" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: