• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Как да я проверя? Миналата година й свалях капака да преместя ъгъла на панела с 90 градуса. Що си мисля че се виждаше работното колелце и ми се видя някакво далече от алуминиево. Ама на моята ли помпа беше :? С какви работни колела бяха Alpha2L 25/40 180? Дали не бяха композитни :?
вт яну 22, 2019 7:17 pmandy_forresite написа:
Как да я проверя? Миналата година й свалях капака да преместя ъгъла на панела с 90 градуса. Що си мисля че се виждаше работното колелце и ми се видя някакво далече от алуминиево. Ама на моята ли помпа беше :? С какви работни колела бяха Alpha2L 25/40 180? Дали не бяха композитни :?
Не помня. Едната ми е такава. Ако откаже– спирам да ги хваля. Шега. Грунфоса ки е Грундфос.
Опипай тръбите, да прецениш врътката ли се нормално водата. То с тоя ППР.....
Бе тоя Херц да не ти прави №ра. Що не го изкормиш за пробата?!
Composite PP е коолото.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на вт яну 22, 2019 7:47 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
:) Днес и аз се заиграх с 1 помпа 25/60 Грундфос ,бях и сменил мотора защото предната беше блокирала от ръжда ,пускам я -повъртя малко и спря :lol: оказа се че когато развия болчето за обезвъздушаване и тръгва ,когато го завия спира и запущи нещо :lol: .Смених и мотора с друг от куп помпи :wink: уж тръгна но пак правеше номера -и тя запуши ,отворих я и кондензатора топъл ,смених и кондензатора и тръгна :lol: Утре ще видим дали работи или ще купуваме нова :wink: Апропо на едно котелно преправям някой работи ,и днес свързвах Динамичен контролер за котли -стария модел ,който иска може да го погледне в Интиел ,почти беше невъзможно да се подкара ,принтирах упътването и се захванах със свързването на - три помпи,ел задвижка на 4пътен вентил,външен датчик,три вътрешни датчика,стаен термостат и куп други .Най хубавото беше че като го включих и всичко тръгна по контролера ,с изключение на старата помпа но за нея си знаех че едва ли ще е надеждна .Утре евентуално ще паля котела -Атмос 70 на дърва , от него с пластинчат топлообменник ще се топли 1000 литра бгв ,отделно и сграда с радиатори и малко подово . Та от тук артиса един балон 900 литра идеален за буфер ,здрав е просто го махнах и сложих 2 по 500 литра ,дават го за 400 лв ,абе който дойде и за 350 няма да го върнем :wink:
Последна промяна от filmatoplo на вт яну 22, 2019 7:53 pm, променено общо 2 пъти.
вт яну 22, 2019 7:46 pmfilmatoplo написа:
...
Тебе ко да та мислим?! Излизай от филма и сядай на масата!
4799inpl64 - специалист
вт яну 22, 2019 7:49 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт яну 22, 2019 7:46 pmfilmatoplo написа:
...
Тебе ко да та мислим?! Излизай от филма и сядай на масата!
Наздраве!
iavorjj - напреднал
Здравейте,имам нужда от съвет за монтаж на трипътен вентил.Имам котел и горелка Greyko.Монтажника ме убеждаваше че нямам нужда от вентил,обаче конденза е ужасен особенно в началото на сезона,когато котела не бачка на 100%.
Взех вентил TERMOVAR на 61°.Имам и задвижка на бойлера с изнесен термодатчик.
Мисълта ми е има ли смисъл от възвратен клапан на топлата вода за да не смуче помпата когато работи малкият кръг ?И дали като цяло ми е вярна схемата...
Извинявайте за скицата стил 6 годишно дете 🤗

Изображение
Изображение
Павката84 - помощник
Привет от мен, искам само да вметна в темата виждам, че много хора избират варианта на Херц Teplomix, аз също избрах тази арматура, немога да кажа как се справя, нямам наблюдения над други вентили. Само да спомен, че вентил работи с "термо патрон" на фирмата ESBE, в това видео се споменава това
Казвам го защото там може да се избира подходяща температура на сработване, за разлика от стандартните. Дано съм бил от полза с това!
Прикачен файл:
Screenshot_20191104_195430_com.google.android.apps.docs.jpg
Имам нужда от помощ.
Фирмата, която ми монтира котела, не се справя и ме въртят нещо, та не знам какво да правя. Котелът е Ravelli, помпата е вградена, стълб 6м, радиаторите са на макс височината на стълба. Монтираха вентил Модулус 55градуса, DN32 до 65кW, котелът е 25-26кW. При пускът котелът веднага тръгна към прегряване, нещо чукаха по вентила да отвори. ....после обсъжда да го сменят с друга бройка и накрая, разбирам от техни колеги случайно, просто са затворили крана към вентила и ме оставиха да вярвам, че проблемът е разрешен.
Какъв модел вентил да искам да ми монтират, имате ли идея къде се корени проблема?
За този сезон ще източвам таванския етаж и остават радиатори само на първия над котелното на 1м височина 36 глидера 60см, 19 на 50см, малко тръби увити като за подово и бойлер 200л (който в близко бъдеще ще остане само на солар )
filmatoplo - майстор
:wink: Този 6 м стълб -не означава 6 метра височина мерено с ролетката :lol:
В поста ми може да има мн смешки, но аз съм краен потребител и се отитах да опиша ситуацията според каквото ми се казва или съм чула да си говорят. Разсъждаваха за тия 6м и заключиха, че фабричната помпа е достатъчна. Така или иначе засега ще спирам далечните радиатори, въпросът е вентила. Понеже ми предлагат да го сменят с друга бройка, но се усеща, че не знаят как точно да се справят и всичко е проба -грешка.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: