burd написа: п.п. С 25 киловата и 1.6 дка двор какъв басейн мога да сгрея ?Пък аз бедствам със само 20 киловата на 200 квадрата къща и 2 декара двор.

burd написа: п.п. С 25 киловата и 1.6 дка двор какъв басейн мога да сгрея ?Пък аз бедствам със само 20 киловата на 200 квадрата къща и 2 декара двор.
burd написа:Па нека ти е зле и на теб. И на мен след ремонта.Аз съм с Грейко 20кв котел и горелка.
Даже като се замисля, мисля верно да изкарам на 25киловата, или поне 22 без изолация първата зима. После ще го мисля. И да се заседя над 4 дни заради дискотеката колко пък да ме вкара в преразход. Ще се види в чудо на -10 като я запаля и трябва да направи 33 градуса разлика, дори и с тая мощност...
После буфер, бойлер и котел.
Нищо не казваш- с какво се отопляваш - марка, модел, вид ...
andy_forresite написа: Радиаторът поддържа 23 градуса - точно колкото искам от него. Само че преди го правеше с настройка на термоглавата на цифра 3 и втората чертичка (21+2=23°), а сега е на максимума 5. Не се загрява както преди 2 седмици, но все пак поддържа градуси дори сега в отминаващия студ. В стаята беше 22-23 в най-студеното навън, а радиаторът променя температурата си. Сега е по-малко топъл от снощи и в стаята пак си е 23 вече в продължение на над 160 часа. Загрявали са се всички радиатори до "червено". Спирам и пускам всеки радиатор - изстива си и пак се напича, но този загрява много бавно и не като другите. Още от края на януари забелязах че бавно стопля стаята като запаля в 7:30 сутринта. Не беше така.Аз снощи ти писах ама сигурно не си прочел. Да не би да си притворил много секретния вентил. Спри всички за 5 минути така че да дойде всичкото топло във проблемния.
andy_forresite написа:Камината на грейко ще му е предостатъчна като мощност. Не знам дали иска камина или котел. Казвам само за мощността. Бункерът е 45 кг - сериозна работа за камина. Ако е 15-20 кг като повечето, след 10 часа може и да е угаснала ...По твоя въпрос- избирай сезона и смени главата. С каква марка си? Мога да видя моята в стаята в апартамента ми вече 3та зима не е мръднала като марка да те ориентирам.
Рангелов, не съм сложил баланс вентили. Радиаторът поддържа 23 градуса - точно колкото искам от него. Само че преди го правеше с настройка на термоглавата на цифра 3 и втората чертичка (21+2=23°), а сега е на максимума 5
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: