Най - вълнуващия въпрос зимно време.
VLADO66 - майстор
Шопе, не може да разчиташ на това.Всяка фирма иска да има регулярност в доставките на суровина, а да ходих да събираш от тая фирма от оная фирма не си заслужава.
шоп - майстор
Владо, не визирах частник в гараж и пелетарник, който се чуди как да произведе тон пелети за 450 лв

Те големите дървообработващи фирми и мебелни такива си затвориха производството.

Говоря, че в София има много по-дребни предприятия, които на ден имат 10 ина кошове изрезки с цена 15 лв за брой кош с размер евро пале и височина 1м

И е малоумно да платиш за пелети с цена 300лв/т от ПДЧ при положение, че пдч изрезките са на 1/3 от цената

Нито влажността е различна, нито колоричността:-)))
Manu - специалист
ср яну 23, 2019 3:31 pmшоп написа:
вт яну 22, 2019 8:13 pmpenchev.r написа:
Имам линия за производство на пелети и си правя и от пдч ,после като ги изгоря стават на по-тежка пепел като пясък :partyman:
Нека помислим логично. Как от един отпадъчен продукт от мебелно производство ( изрезки от ПДЧ ) които са по принцип сухи, след като вложим енергия да го смелим, без да го сушим и пак го пресоваме ще получим различен продукт освен изходящия продукт, но с по-висока цена и добавъчна стойност :idea:

В София има множество мебелни фирми, които се чудят как да си пласират отпадъка от изврезки ПДЧ, МДФ и т.н. Цената е 15 лв на кош базиран на евро пале и височина метър.

Лятото фирмите се зариват с отпадък.
Имам познати, които имат склад за дървесина в София. Обработват, режат ..и т.н.
Всяка стружка в кошовете и обратно в цеха им в провинцията на пелети.
Имам и приятели мебелисти - двете семейства се греят главно само на фира от ПДЧ-та.
Празно нЕма, шопе ! :)
markoscbr - специалист
вт яну 22, 2019 8:13 pmpenchev.r написа:
Имам линия за производство на пелети и си правя и от пдч ,после като ги изгоря стават на по-тежка пепел като пясък :partyman:
Супер,не знаех че на ПДЧто по изгаряне пепелта е тежка
stridata - специалист
Няма по-малоумно от това да гориш ПДЧ, да не казвам, че не е много законно! Няма такава смрад! Няма се оправи никога тая държава. Ще си умреме в ла*на! Я подскажи някоя такава фирмичка дето гори ПДЧ вътре в София? Да ги накараме да се замислят с едно, две солени актчета.....
penchev.r - специалист
чет яну 24, 2019 8:46 amstridata написа:
Няма по-малоумно от това да гориш ПДЧ, да не казвам, че не е много законно! Няма такава смрад! Няма се оправи никога тая държава. Ще си умреме в ла*на! Я подскажи някоя такава фирмичка дето гори ПДЧ вътре в София? Да ги накараме да се замислят с едно, две солени актчета.....
Всяка мебелна фирма си гори остатъка от пдч и всички знаят,така че не се занимавай с глупости да правиш мръсно на хората!Слънчогледовите миришат на розиии :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
andy_forresite - майстор
чет яну 24, 2019 9:10 ampenchev.r написа:
...Слънчогледовите миришат на розиии
:-D :-D
Случвало се е да мина покрай къща, която сигурно е с грейковица, олю и е в поддържане. Така пуши и мирише при ниско атм. налягане, че ми иде да прескоча оградата и да ръчна настройките. Един съфорумник, който не е от пишещите, но редовно чете тази тема, ги нарече клъчници. Признавам че се сещам точно за тази дума, макар обидите да са нещо чуждо за мен. Ще ме е яд да ни спрат този вид отопление заради такива, които не могат да си направят горенето...
penchev.r - специалист
Колкото до цената която пита шоп и безплатно да вземаш дървесината пак не става,за да бъде евтина пелетата трябва да имаш постоянно дървесина в големи количества,а в България няма!Има линии който работят с 200kw(2тона пелети) на час(моята е 50kw) не можем да ги захраним,ролки,матрици и др консумативи са много скъпи.Няма смисъл да изброявам за инвестициите,заплатите,наемите,данъците и прочие.
phantom_ - специалист
чет яну 24, 2019 9:26 ampenchev.r написа:
.
От слама пробвал ли си да произвеждаш?От нея има много няма да останеш без количества материал..?
Manu - специалист
чет яну 24, 2019 8:46 amstridata написа:
Факт ! То дрехи, обувки, гуми горят, та ПДЧ ли....

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: