Полека-лека ще стигнем до истината
. Ами нали като не може тая 12-ка да стопли тея 300м2, тя ще потърси помощ от приятел (реотан). Пък брчеда (другата 12-ка) нека се скатава с туй БГВ (уж де). И явно туй се е получило - едната 12-ка съвсем ненужно е спъната само за БГВ, а другата бачка на макс за отопление, барабар с помощния нагревател и в тоя случай сметката за ток е съвсем логична.И тъй за да се спестят едни 50лв за ел. бойлер се дават други 500лв за подпомагане на отоплението, при положение, че направената инвестиция позволява отоплението само с ТП. 
чет яну 17, 2019 7:55 amLazarGanev написа: Полека-лека ще стигнем до истинатаБезкрайно благодаря на всички за задълбочената дискусия около моята мъка с термопомпите. Пълно дърво съм по темата но ми се наложи след тлъстата и не особено икономична инвестиция за потърся сам истината. Даже по едно време бях склонен да върна Висманите и да си купя Тошиби тъй като мисля че е от марката ... ТОВК то ми е правено от топлотехника на проектантката на къщата ми за две Тошиби по 8 KW но от фирмата от която си купих всичко ме убедиха да си взема Висмани щото работели по-добре в каскада. Явно наистина проблемът е във въпросната “каскада”. От Висман ми обясниха, че едната работи за БГВ а двете за отопление. Иначе бойлера бил с уголемена серпентина - специално го чаках да го “произведат” от популярна БГ фирма. Нямам подово. Имам три лири в баните и три радиатора - в мокрото, дрешника и гаража. Вкъщи конвекторите си ги настройвам на 25 гр. щото обичам да съм по къс ръкав. Ами нали като не може тая 12-ка да стопли тея 300м2, тя ще потърси помощ от приятел (реотан). Пък брчеда (другата 12-ка) нека се скатава с туй БГВ (уж де). И явно туй се е получило - едната 12-ка съвсем ненужно е спъната само за БГВ, а другата бачка на макс за отопление, барабар с помощния нагревател и в тоя случай сметката за ток е съвсем логична.И тъй за да се спестят едни 50лв за ел. бойлер се дават други 500лв за подпомагане на отоплението, при положение, че направената инвестиция позволява отоплението само с ТП.
![]()