• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kavarov - помощник
По принцип разбрах че комшията я използва и за 80 кв за цяла зима миналата е изхарчил около тон и половина пелети. Взех даже исках от стария модел не доплатих тези 100 лв те са биле за горелката , даже ми каза че ще ми я настрои да не се притеснявам , но се оказа че моята е с новото управление неговата от старото . Нагласяхме променяхме шнека , вентилатори като в някои случаи ми се пълнеше казанчето с неисгорели пелети даже и мястото от където падат беше се задръстило .... Викам как не пламна нагоре , от там промяна пак и не държи температура и е хладно , прави ми впечатление че не пуск равномерно пелети . И сега ровя яко из нета нстройките ми са както те ми я напрвих н авто единственно съм намлил шнека да пуска през 20 сек. . И отново чувалчето за 12 часа си го яде . Варианта ми е да върви до към 01ч и да се пали към 8.30-9ч . Иначе 430 лв тона на прлети Трон ми одва бая солено . Звънях казаха ми че е нормално , да ама не - неможе на комшията 1 чувал и мещо при мен 2 и огъня както писа неговия е спокоен а при мен постоянно е в някаква посока . Чакам наистена някой да сподели как да си направим тея настройки с новото управление и да се приключва .

П.С. Имам още радиатори но не се използват в момента са затворени .
Предполагам вентилатора за горене ли ще иска незнам .
kavarov - помощник
Извинявам се за правописните грешки но дисплея ми прави проблеми , и отвреме на време не ми работи целият сензор .
kavarov - помощник
Никой ли няма да сподели настройките си на камината с новият контролер , и да каже по колко му харчи ма денонощие ? :?:
ton4o_1028_bg - напреднал
пет яну 18, 2019 12:45 amkavarov написа:
Никой ли няма да сподели настройките си на камината с новият контролер , и да каже по колко му харчи ма денонощие ? :?:
То и аз това питам ама никои освен мен и другото момче не пише направо трагедия.....
Здравейте, и аз като Вас съм "горда" собственичка на камина на пелети GF 24 вече месец и половина. За съжаление моят разход даже е 4 чувалчета за 24 часа,което е нелогично много.Представител на фирмата ми направи инсталацията и ми монтира печката.Явно човека не си разбира достатъчно от работата,тъй като не можа след 3 посещения да ми оправи настройките. Отоплявам около 80 кв. къща с двойна дървена дограма, 4 радиатора и една лира в банята. Температурата, която ми достига на въздуха е максимум 20 градуса. С каквито и настройки да пробвахме (разбира се не сме специалисти по отоплението) ,разхода ми не пада под 60 кг за 24 часа.Отчаяно търся помощ и информация от хора,сблъскали се с подобен проблем ,за да споделим мнение и настройки. Използвам висококалорични пелети клас А+. След всеки 12 часа работа се налага да почиствам, понеже се събира огромно количество пепел.Ще съм Ви безкрайно благодарна,ако ми помогнете.
Здравейте, и аз като Вас съм "горда" собственичка на камина на пелети GF 24 вече месец и половина. За съжаление моят разход даже е 4 чувалчета за 24 часа,което е нелогично много.Представител на фирмата ми направи инсталацията и ми монтира печката.Явно човека не си разбира достатъчно от работата,тъй като не можа след 3 посещения да ми оправи настройките. Отоплявам около 80 кв. къща с двойна дървена дограма, 4 радиатора и една лира в банята. Температурата, която ми достига на въздуха е максимум 20 градуса. С каквито и настройки да пробвахме (разбира се не сме специалисти по отоплението) ,разхода ми не пада под 60 кг за 24 часа.Отчаяно търся помощ и информация от хора,сблъскали се с подобен проблем ,за да споделим мнение и настройки. Използвам висококалорични пелети клас А+. След всеки 12 часа работа се налага да почиствам, понеже се събира огромно количество пепел.Ще съм Ви безкрайно благодарна,ако ми помогнете.
burner - специалист
пет яну 25, 2019 10:18 amvelikova написа:
Ако къщата ви е без изолация и с дървена дограма, няма да може да се топлите добре и икономично. Съдя по себе си. Преди да си направя вътрешната изолация имах камина с водна риза на дърва. Трябваше да гори денонощно и отиваха 2 кубика дърва на месец, за да стопля 65 кв м втори, последен етаж от къща. След термоизолирането (вътрешно, вата и картон) в камината едно тлеещо дърво качваше нетърпимо температурата и се принудих да я махна. А беше само 8 плюс 4 кВ. Неизвестно защо доста хора си купуват за малки квадратури мощни камини. Кой беше този, който ви посъветва да си купите 24 кВ камина за 80 кв.м къща!? Аз с 13 кВ съм принуден да я спъвам жестоко и вчера е работила предимно на първа степен и тя намалена, че намалена. За 14 часа работа разходът ми беше 0,735 кг на час при достигната температура почти 25 градуса с темп. на водата 45 градуса. Сигурен съм, че ако печката ми работи денонощно, ще стигна до 600 грама на час. Това с уговорката, че вън беше 0 градуса. Вечер съм принуден да я спирам и пускам климатици през нощта, защото не може да се спи от горещина, а не искам да я ползвам в режим on/off. Докато не инвестирате в добра изолация (стени, подове и тавани), както и в скъпа дограма, все ще имате проблеми и никакви настройки и пелети няма да ви помогнат. Надявам се, че съм бил полезен и дано хората спрат да си купуват мощни камини без нужда. Трифон сто пъти е писал по този въпрос тук, ама кой да прочете.
fbr - майстор
пет яну 25, 2019 11:42 amburner написа:
дано хората спрат да си купуват мощни камини без нужда. Трифон сто пъти е писал по този въпрос тук, ама кой да прочете.
Не вярвам да стане. Когато спрат да си купуват 250 к.с. джипове 4х4, а в гората да ходят само за да се напият на някоя поляна, тогава може да си помисля.
Относно иронията,смятам,че е неуместна.Търся контакти с клиенти на посочената фирма,които ползват конкретно GF24 и биха ми дали компетентен и добре аргументиран съвет.Относно конфигурацията кубатура-мощност-радиатори, както и изграждането на инсталация, съм разчитала на "обучени" представители на фирмата производител.
пет яну 25, 2019 1:17 pmvelikova написа:
Относно иронията,смятам,че е неуместна.Търся контакти с клиенти на посочената фирма,които ползват конкретно GF24 и биха ми дали компетентен и добре аргументиран съвет.Относно конфигурацията кубатура-мощност-радиатори, както и изграждането на инсталация, съм разчитала на "обучени" представители на фирмата производител.
Великова, докачлива сте и в предвид ситуацията, има защо.
Успокойте топката! Ще се оправят нещата, но трябва да четете. Това е Форум, не бизнес-център, където да си купите услуга. Все някой, който е наясно или "обучен", ще ви обърне внимание.
Еееех, ако бяхте чели преди да пишете....
Съъъъвсем извън темата– Защо сте се регистрирали с нашенска си фамилия, но изписана на латиница?
Трият се постове по форумите, изписани на"маймуница", а все още се прекарваме по запАдняшки.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

Тема "Пелетна камина Golden Fire PS24, 24кВт - впечатления" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: