съб яну 26, 2019 8:47 amФитилчо написа: Днес, тоест вчера сътворих ето товаБраво! Много подредено!

пон яну 07, 2019 11:12 pmmavryt4o написа: Да станат чифт ☺ Повече бг.лененото масло за орех няма да ползвам че ефекта е поразителен след капчица вода.И да не бъда голословен.Стана ми любопитно за проблема, който си установил при орех третиран с ленено масло и контакт с вода още повече, че бях направил няколко дъски за сервиране и обработени с ленено масло и вакса, които още не са влезли в експлоатация, пък в същото време забелязвам, че производители на дъски от орех използват ленено масло и не съм чел за този проблем. Във връзка с горното експериментирах като намазах една дъска от орех еднократно с ленено масло и един участък от нея минах и с вакса /с карнауба/ след изсъхването напръсках обилно с вода. Резултата: 1. В участъка с вакса водата се събра на едри капчици и чак до 8 часа след напръскването още се наблюдаваха неизпарени капки /дъската беше в студено помещение/. 2. Върху зоната само с ленено масло водата се беше разтляла равномерно и на 2-рия час от напръстването вече не се забелязваше /вероятно изпарила, по-малко вероятно да има попиване/. 3. След 24 часа не забелязах видими промени в текстурата от преди третирането с вода, ако се появят ще информирам своевременно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: