Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Шегувах се ,за сметка на това ни чака ощи 90-95 дни отопление -и машинките да се обслужват че да служат вярно :wink:
penchev.r - специалист
пет яну 25, 2019 3:36 pmfilmatoplo написа:
:wink: Шегувах се ,за сметка на това ни чака ощи 90-95 дни отопление -и машинките да се обслужват че да служат вярно :wink:
Да смениш и маслото!!! :finga:
Rumen89 - специалист
Имам известно притеснение наблюдавам следния проблем който се случва при мен. Задал съм 75 градуса на горелката 10/5/0 горелката започва да модулира и когато термоглави сработят след това стайният изключава горелката. Преминава по енерция 80 градуса и понякога включва гасене. Оставил съм радиатора който е при стайният без термоглави.
съб яну 26, 2019 9:02 amRumen89 написа:
...
Що да е проблем? Скоро го обсъждахме тука.
Инерция. Ако те дразни или си убеден, че не е добре така, просто трябва да я намалиш.
Колега го беше решил, като си "разшири" модулацията– 15/10/5 примерно.
Другият начин е да си намалиш подаването на 1ва и малко 2ра.
LazarGanev - "Велик майстор"
Остави само по-важните термоглави - например в спалните, другите ги отвори напълно
ico_3 - специалист
Аз имам подобен проблем след затоплянето при нас горелката е насртоена на 60 градуса и поддържа 58-59 на първа степен или модулира изобщо не пада на втора.И тръбата която излиза от котела постоянно бълбуника и тези които минават през бойлера също.Намалих скороста на помпата на две ама няма особен ефект.Някакви идеи.Контеолирам темп по термоглави стайния съм го изолирал засега.
съб яну 26, 2019 5:10 pmico_3 написа:
Аз имам подобен проблем след затоплянето при нас горелката е насртоена на 60 градуса и поддържа 58-59 на първа степен или модулира изобщо не пада на втора.И тръбата която излиза от котела постоянно бълбуника и тези които минават през бойлера също.Намалих скороста на помпата на две ама няма особен ефект.Някакви идеи.Контеолирам темп по термоглави стайния съм го изолирал засега.
Ами опитай да обезвъздушиш системата. Щом бълбука, въздух ще е.
На серпентината на бойлера имаш ли обезвъздушител горе?
Като обезвъздушаваш- помпата на максимална скорост. После я върни на 1!

Анди, къде изчезна бе?
Да са похваля с температури при изчистен Бош, направен на 5 хода и набримчен с ламарини на 3ти и 4ти ход (1ви и 2ри оритинално). Сори, че е линк, ава в сумрак на VGA не стават сМинките.

https://photos.app.goo.gl/d2SSsxvbA4jFVgft8

Сега разбрах защо на пелетния Грейко няма клапа. Мойта вече е отворена.
Явно бая съм го "уплътнил", щото и непочистен е така, а днес смъкнах между 3 и 5 мм. брашно от стените. Не чистя само стените около горелката.
Последното, което мисля да направя с този котел, е да ошамотя около и над горелката, както е направил Евгений.
kalin72 - майстор
Значи държиш клапата на фукса отворена? Хм, аз съм я затворил докрай...и се чудя дали това има голямо значение за натрупването на многото прах в котела.
И друго се чудя, защо не успявам да предотвратя гасненето и последващо палене, при достигане на макс температура на водата...дали да не направя съспенд-а 30-40 минути?
ico_3 - специалист
[quote="Трифон П.Трифонов" post_id=960953 time=1548520585 user_id=66430]
[quote=ico_3 post_id=960928 time=1548515410 user_id=41172]
[/quote]
Ами опитай да обезвъздушиш системата. Щом бълбука, въздух ще е.
На серпентината на бойлера имаш ли обезвъздушител горе?
Като обезвъздушаваш- помпата на максимална скорост. После я върни на 1!

Анди, къде изчезна бе?
Да са похваля с температури при изчистен Бош, направен на 5 хода и набримчен с ламарини на 3ти и 4ти ход (1ви и 2ри оритинално). Сори, че е линк, ава в сумрак на VGA не стават сМинките.

https://photos.app.goo.gl/d2SSsxvbA4jFVgft8

Сега разбрах защо на пелетния Грейко няма клапа. Мойта вече е отворена.
Явно бая съм го "уплътнил", щото и непочистен е така, а днес смъкнах между 3 и 5 мм. брашно от стените. Не чистя само стените около горелката.
Последното, което мисля да направя с този котел, е да ошамотя около и над горелката, както е направил Евгений.
[/quote]
Да имам обезвъздушител не се ли обезвъздушава на спряна помпа?
gnt69 - майстор
съб яну 26, 2019 7:03 pmico_3 написа:
Да имам обезвъздушител не се ли обезвъздушава на спряна помпа?
Аз обезвъздушавам като вдигна температурата на 80 гр. помпата на мах и така след час- два или се е обезвъздушило или е отишло в буфера. Ама не съм обезвъздушавал от 2 години.
Не ти знам системата ама ако имаш трипътен трябва да вдигнеш 10 гр. над температурата на трипътния за да излезе въздуха. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: