• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 36
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Хм, 2-4 часа гореше когато беше топло. Сега гори 10-12 часа сумарно за денонощие. Кое му е странното? Е вярно, че в едни ден съм ги писал тия неща, ама кво да правя :)
От Керпи съм доволен - пале 1050 кг за 275 лева, пакетирани в чували.
Разхода...не ми харесва, че ще купувам още 2 тона пелети, ама без пари няма как.
Друго какво те е впечатлило? И стига с тия формалности, на Вие...знаем се от години тук.
Mariqn830 - напреднал
Здравейте на всички предстои ми закупуване на пелетна горелка на Бош 24кв за сега съм се спрял на Грейко или Екоенергия и смятам да горя слънчогледови пелети, но гледам някои пелети от слънчоглед са направо черни, а други са кафеникаво сиви кои от двата вида са по добри за горене. Благодаря
gnt69 - майстор
съб яну 26, 2019 7:58 pmMariqn830 написа:
Здравейте на всички предстои ми закупуване на пелетна горелка на Бош 24кв за сега съм се спрял на Грейко или Екоенергия и смятам да горя слънчогледови пелети, но гледам някои пелети от слънчоглед са направо черни, а други са кафеникаво сиви кои от двата вида са по добри за горене. Благодаря
Е как кои черните.
Mariqn830 - напреднал
съб яну 26, 2019 8:29 pmgnt69 написа:
съб яну 26, 2019 7:58 pmMariqn830 написа:
Е как кои черните.
Благодаря
andy_forresite - майстор
Кои горят по-добре?
http://prikachi.com/images.php?images/251/9457251Y.jpg
Едните 6 мм, другите 8 мм.
Това е дозировката за 1 кг/ч от двата вида.
gnt69 - майстор
нед яну 27, 2019 12:27 pmandy_forresite написа:
Кои горят по-добре?
Едните 6 мм, другите 8 мм.
Това е дозировката за 1 кг/ч от двата вида.
Черните са правени от слънчогледова луспа а по светлите от люспа и каквото има.
gnt69 - майстор
нед яну 27, 2019 1:45 pmandy_forresite написа:
Така, и ти кои би взел :)
Аз съм горил два вида в моята горелка. Едните черни 6мм правени от слънчогледова люспа, горят прекрасно не правят буци и налепи, само такива горя.
Бях взел за проба от едни където добиват масло и към люспата добавят и каквото им е останало, те не горяха добре.
Макар че цената на вторите беше два пъти по малка от цената на черните предпочитам черните.
Ами ти кои предпочиташ. :partyman:
шоп - майстор
нед яну 27, 2019 1:45 pmandy_forresite написа:
Така, и ти кои би взел :)
Усещам уловка във въпроса:-)
шоп - майстор
нед яну 27, 2019 2:57 pmgnt69 написа:
Едните черни 6мм правени от слънчогледова люспа, горят прекрасно не правят буци и налепи, само такива горя.
Бях взел за проба от едни където добиват масло и към люспата добавят и каквото им е останало, те не горяха добре.
Макар че цената на вторите беше два пъти по малка от цената на черните предпочитам черните.
Аз съм на обратното мнение. При цена 1/2 по ниска, пелети от сл. люспа спрямо пелет от сл. люспа + сл щрот.
Е цената на вторите ако е с 1/2 по-ниска са за предпочитане. Вторите са и по-по калорични, защото в сл. щрот или кюспе има голямо количество остатъчно масло.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 36

Тема "слънчогледови пелети предимства и недостатъци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: