Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед яну 27, 2019 4:24 pmg.gushterov83 написа:
съб яну 26, 2019 7:22 pmТрифон П.Трифонов написа:
От както направих турболаторите, клапата е отворена. Сега турболаторите ми задържат прахоляка. Преди беше клапата...
Би ли снимал турболаторите да ги видим, може пък да откраднем някоя идея :)
Идеята е стара, от 3 години се каня. Ще ги снимам утре, но няма да ми се смеете, че досега не съм се занимавал със железа.
Ще потърся темата от където гледах.
Такааааа... всеки да си мери котела, щото инак няма да се получи.
Подозирам, че има малки разлики между Дакон и Бош през годините.

viewtopic.php?f=10&start=40&t=49704&sid ... 25#p726315

Ако прочетете и следващото мнение, на Стилиян, става ясно, че размеките са за Дакон УР21.
Такова чудо аз не съм виждал.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на нед яну 27, 2019 4:48 pm, променено общо 1 път.
g.gushterov83 - специалист
нед яну 27, 2019 4:44 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ще ги снимам утре, но няма да ми се смеете, че досега не съм се занимавал със железа.
Щом работи не мисля, че някой има основание да се смее, все пак форума не е само за професионалисти...
tzvtz - напреднал
Здравейте,
Да споделя нещо, което ме притесни вчера. Ходих до нашите да сложа на комина термометър за димните газове, че все не оставаше време досега. Взех един китайски с показания до 350 градуса. Пробих дупка веднага след фабричния фланец на Грейкото (20), уплътних го и след малко стрелката прескочи 200 градуса. Имах и един по-качествен, който обаче мереше до 120 градуса, но беше с по-дебела сонда и реших първо да опитам с малка бургия да дупча. Котелът работеше на втора степен, като настройките на въздуха бяха: Р3 - 48 %, Р2 - 43 %, Р1 - 39 %. Направи ми впечатление, че отдолу се беше загрял много и като отворих горната врата (котелът е комбиниран, но този сезон гори само пелети) видях, че скарата за дърва се е задръстила с пепел (след чистене на котела не е протърсена). Изчистих я, намалих въздуха с около 13 % на трите степени и температурата падна до 150 градуса. В котела всичко си е фабрично, не са слагани никакви неща в бункера и тръбите. Нормално ли е да е такава температурата, или да търся проблема в термометъра?
Тъй като има една кривка на комина, за по-лесно чистене сме му направили едно капаче на около 80 см от котела. Забелязал съм, че преди като си сложа ръката вътре и може да я държа спокойно продължително време. Сега като я пъхнах и усетих повече топлина.
Този сезон сменихме пелетите и малко променях настройките, защото цвета на пепелта в котела ставаше ту черна, ту тъмно сива, а без термометър (и като не съм там постоянно) не можех да имам ориентир колко да регулирам.
Evgeniy - майстор
Да не би да са отворили капака между двата реда димогарни тръби и всичко да отива директно в комина вместо през тръбите? Май имаше някаква ръчка...
пон яну 28, 2019 11:08 amtzvtz написа:
...
Предполагам, че коминът ти има много голяма тяга.
А ето и обещаните снимки на железата.
Тъмно е в котелното, а и са правени с телефон.
https://photos.app.goo.gl/ZdbsbbioDcGB4j6s5
И по стари снимки на ламарината за разделянето на бункера на 2 хода. Дебела е 4 мм. ,
а турболаторите са от 1.2 или 1.5 мм.
https://photos.app.goo.gl/XDfrnKbfi2M1k9ns5
Днес, на 3та степен1 при 63 градуса на водата, температурата в димоотвода отново беше 90 градуса.
filmatoplo - майстор
Човек с горелка 30 киловата -търси да замени горивната глава за 20 киловатова .
Rumen89 - специалист
пон яну 28, 2019 11:32 amEvgeniy написа:
Да не би да са отворили капака между двата реда димогарни тръби и всичко да отива директно в комина вместо през тръбите? Май имаше някаква ръчка...
Каква е температурата на димоотвода котел Грейко 30 киловата настроена с фабричните настройки.
gnt69 - майстор
пон яну 28, 2019 1:23 pmRumen89 написа:
Каква е температурата на димоотвода котел Грейко 30 киловата настроена с фабричните настройки.
Еми нормална е. :partyman:
Rumen89 - специалист
пон яну 28, 2019 2:41 pmgnt69 написа:
Еми нормална е. :partyman:
Да но все пак ми е интересно никой не е снимал или показал в цялата тема. Да не се окаже, че и негова температурата е между 120 и 200 градуса.
jolobg - специалист
И аз бих искал да знам каква трябва да бъде температурата при максимално КПД, но не зная Грейко да имат публикувана таблица със съответствия мощност - КПД - температура димни газове. Да не говорим за съдържанието на O2 и СО.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: