• 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
The master - специалист
вт яну 15, 2019 12:54 amlov написа:
cholev айде стига я хвали тая телчарка. Доста от пишещите тука са от занаята и знаят какво е заварка сврачи гняздо. :lol:
Именно от занаята, което е различно от любител. И освен, че знаят какво е "заварка сврачи гнездо" трябва да знаят (предполага се)и разликата между професионална и любителска, хоби техника и разликата в тяхното предназначение.
nikolov333 - майстор
Днес се наложи да връщам една лед стояща ламба, купена преди 10-на дни с фактура на фирма + още два артикула на обща фактура. Върнаха ми парите, но фактурата я сторнираха цялата.. понеже не можели да ми пуснат кредитно известие само за единия артикул.. програмата им сторнирала цялата фактура..УЖ! Звъняли и питали не знам си къде и това е положението.. Та не знам дали така е навсякъде, но който фактурира на фирми е добре да го има предвид.. Добре е, че другите стоки ми бяха 20-тина лева и не ми е зор за разходите, а за гаранцията си направих копие...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон яну 28, 2019 5:42 pmnikolov333 написа:
Днес се наложи да връщам една лед стояща ламба, купена преди 10-на дни с фактура на фирма + още два артикула на обща фактура. Върнаха ми парите, но фактурата я сторнираха цялата.. понеже не можели да ми пуснат кредитно известие само за единия артикул.. програмата им сторнирала цялата фактура..УЖ! Звъняли и питали не знам си къде и това е положението.. Та не знам дали така е навсякъде, но който фактурира на фирми е добре да го има предвид.. Добре е, че другите стоки ми бяха 20-тина лева и не ми е зор за разходите, а за гаранцията си направих копие...
Джаджи винаги купувам на отделни бележки и на отделни фактури. С Фактура не съм връщала.
cat - специалист
пон яну 28, 2019 9:58 amThe master написа:
вт яну 15, 2019 12:54 amlov написа:
cholev айде стига я хвали тая телчарка. Доста от пишещите тука са от занаята и знаят какво е заварка сврачи гняздо. :lol:
Именно от занаята, което е различно от любител. И освен, че знаят какво е "заварка сврачи гнездо" трябва да знаят (предполага се)и разликата между професионална и любителска, хоби техника и разликата в тяхното предназначение.
Не е така ,заварката си е заварка един вратник на село да искаш да си направиш трябва да е заварен като хората не да се къса на 6 месеца . Разликата между профи машина и такава за домашно ползване е ПВ при профи машините може да регулираш индуктивноста примерно и още куп такива благинки . Тая телчарка от лидл е пари хвърлени на вятъра , понеже един от аргументите беше че не се нуждае от бутилка ами вече има електроди 1,6 с тях 1 мм ламарина не е проблем да се завари има и евтини 3 л бутилки за въглероден двуокис ,бе самозалъгвате се .
Andri01 - майстор
Браво,много"умно" точно в 10-та ???!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
ben84 - специалист
Ако туря механизъм и шланг на китайския електрожен, дали ще мога да пърля лидълска тел 🤔
zz_stefanov - майстор
И аз туй питах но отговор не се появи. Тая тел надали е само патент на лидъл. :)
cat - специалист
Преди имаше телопдаващи модули прикачаха се към правотоков електрожен бяха производство на Кракра Перник , така че може и да стане .
lov - майстор
пон яну 28, 2019 9:33 pmben84 написа:
Ако туря механизъм и шланг на китайския електрожен, дали ще мога да пърля лидълска тел 🤔
Малко по преди писах че съм правил обратното. Едно такова да го направя газово. Но заради разликата в характеристиките на трафа се наложи да добавят още неща. А и всичката разправия тогава беше повече по усет щото нямаше интернет и от де да прочете нещо човек. После не съм ровил да видя каква характеристика на токоизточника е нужна за такава тел. Не ме е интересувала защото смятам че е неразумно скъпа за мен. Специалистите да се изкажат аз съм вече в страни от темата със заваръчните техники. :)
Всъщност тая тел си е жив електрод само дето нещата са направени на обратно. И така наречената обмазка е вътре в телта. Даже някъде из гаража ми се моткат парчетии от такива тръби електроди. Даже питай тук за какво точно са се ползвали но вече не си спомня дали ми отговориха. Личното ми мнение е че би трябва да стане но трябва да се пробва.
А и да не се получи има още един вариант да си стъкнеш пък едно телоподаващо. :-D А като казахме тънки електроди ей нещо правено преди четвърт век ей така за спорта от един филтърен дросел. Едната намотка е изхвърлена а на нейното място шината от един автомобилен стартер. И някое друго изводче на високата страна за регулиране. Шперплатова кутия кована с пироне, :lol: добавен вентилатор и така без кабелите 5 оки. Е 2 мм електроди са му границата, тенекеджийка е все пак но мога цял ден да си пъркам без да прегрее или докато свърша електродите ..
Двете снимки са за да се добие представа за големината но е почти кубче около една педя.

Прикачен файл

P10.jpg

Прикачен файл

P1010.JPG
batVenci - специалист
пон яну 28, 2019 9:33 pmben84 написа:
Що да не я пърлиш. Тази тел си е просто много тънък електрод, с рутиловата обмазка отвътре, а не отвън. Просто на въпросната рутилова обмазка, тук й викат флюс. А щом се работи с въпросните много тънки електроди, се налага да смъкнеш ампеража под 100 Ампера, или колкото е необходимо, според дебелината на въпросната тел/електрод...
  • 1
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: