Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон яну 28, 2019 5:40 pmvrangelov написа:
пон яну 28, 2019 5:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Може да се каже, че съм то изстискал, затова в таблицата въвеждам гордо 90%...
Последните проценти най-трудно се изстискват. Засичал ли си с колко килограма пелети пълниш буфера? За малко да напиша бонбони, @andy_forresite го чета редовно. Като го изпразваш, успяваш ли докрай, като го пълниш успяваш ли докрай?
Не, не съм.
За да го направя, трябва да изключа отоплението.
В първите дни, като започнах да се топля, буферът се пълнеше за час и половина.
В студените дни горелката работеше близо 3 часа, докато изключи.
Къщата си смуче, ама дори и така обяснено пак не е съвсем коректно, защото промених малко "концепцията" на горенето. Преди карах само на пълна мощност, но като почнаха да се появяват буци и нагар по главата, подаването го направих 5,5 - 4,0 - 2,3 с цел, когато се изключи горелката, в главата да има по малко пелети за догаряне. Та това също удължава времето за зареждане на буфера.
Истината е, че буфера е тампон на кървяща рана. Тва за пелетарниците.
Ако сега трябваше да си правя парното, щях да си купя една Минима, да я натурализирам и туйто.

.....хм, май зех да лъжа. Ам пилетити кой ши и ги купува?

..........Само Грейко.. Грейко.....

Анди, миналата година помогнах на един младеж да си настрои комбинирания Грейко, ама не помня как беше. Сигурно си има ръчка към клапата за разгаряне.
Тая зима не се е обаждал. С Натурелата лесно се зима диплома.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на пон яну 28, 2019 6:09 pm, променено общо 1 път.
andy_forresite - майстор
При всеки е различно. От 200 до 70 градуса. Ако се чудиш защо между 200 и 70° ще ти кажа, че зависи от тягата на комина, от количеството подаван въздух (оборотите на вентилатора) и от пелетите. При мен сега е 60 вода и 75 пушек. Това на мощност 1 с около 1,5 кг/час уж я гласих... На трета докато набере до 60-ина градуса на водата достига стоте градуса. Може би ги и подминава с някой и друг градус. При мен вдига показанията като почистя сензора с шкурка. За ден-два се е опушил сензора и показва или колкото е водата или с 5 гр отгоре, което не е вярно. След седмица даже показва 50 при вода 60. Засичам и с инфрачервения температурата на кюнеца. Няма как при 60 гр на кюнеца веднъж да са 100 градуса при почистен сензор на термометъра и след два дни пак на 60 гр кюнец градусите вътре да са 70, или 75. Да, с почистване на пепелта с парцала вдига стойността, но докато не мина с шкурка да проблесне тук-там чист метал на самата сонда, няма да се види най-високата t°.

Буферът е голямо предимство. Електронни глави, направена програма по стаи, пълен буфер ... какво повече. Не трябват платки, кабели, уай-фай, ай-пи, джи-пи, бомфънк ем си, ги ти ар, ер ес, турбо ес ... мак адреси.
vrangelov - специалист
пон яну 28, 2019 6:00 pmТрифон П.Трифонов написа:

..........Само Грейко.. Грейко.....
Като минеш на газ, ще има да им се чудиш на другите.

П.П. @andy_forresite не му завиждай за електронните тикви. Шега
пон яну 28, 2019 4:06 pmtzvtz написа:
пон яну 28, 2019 11:32 amEvgeniy написа:
Да не би да са отворили капака между двата реда димогарни тръби и всичко да отива директно в комина вместо през тръбите? Май имаше някаква ръчка...
Много пъти съм се заглеждал там и не мога да си обясня защо е направена преградата така - неподвижна е и е от няколко парчета желязо едно над друго. Не се вижда никаква ръчка отвътре, нито пък на ламарините на котела има дупка за извод навън. А нали там се монтира почистващия механизъм?
Клапата,отвора във външната ламарина на котела,ръчката и ред други неща са за комбинирания котел "Грейко" - този,който е с две врати.
Бе глей ся, Анди, при секи е различно. То и от толкос много фтилясвани и притиснения, само болести, да го...
Ма иначе е интересно да си ръчка човек туй-онуй.
За турболаторите, той немеца го е казал– турат се при -7 май беше, като той се и не си помесля, че коминът е български. Има предвид, че тогава тягата се е увеличила, та се налага корекция.
Същотое и с грейковските пружини. Ще си ги купиш, направиш, поставиш, ако има нужда.

Опааа, още един пожарогасител???
пон яну 28, 2019 6:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Бе глей ся, Анди, при секи е различно. То и от толкос много фтилясвани и притиснения, само болести, да го...
Ма иначе е интересно да си ръчка човек туй-онуй.
За турболаторите, той немеца го е казал– турат се при -7 май беше, като той се и не си помесля, че коминът е български. Има предвид, че тогава тягата се е увеличила, та се налага корекция.
Същотое и с грейковските пружини. Ще си ги купиш, направиш, поставиш, ако има нужда.

И то истински от 1978 година. Не съм роден тогава а 21 години по рано!
Rumen89 - специалист
Външното мерене на димоотвода няма как да е показал. При мен комина почти външно е 80 -90 градуса но ще споделя причината, че от пелетите по точно слънчогледовите има около 1 см налепи. Моя е ф 160 в момента измерено на 2ра е 153 градуса измерено с електронен термометър вътре.температурата на водата 64 градуса. 11 метра вътрешен комин.
пон яну 28, 2019 6:26 pmfireman57 написа:
пон яну 28, 2019 6:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
И то истински от 1978 година. Не съм роден тогава а 21 години по рано!
Пред Боговете, новобранците мълчат.
Поздрави!

Лелеее, гледате ли кво става по Банско?!
Нямат ток 5-6 села......
Който има генератор харчи бензин на поразия.
Добре че тати купи един преди години, ама не е пален пак от тогава.
Май ше си купувам един инверторен, подобен на Шоповия. Ем по палатки ше върши работа.
andy_forresite - майстор
@Rumen89, аз си шомполирам кюнците. Не ги оставям до степен да се заторят с една ръчна количка пепел. Не знам каква е твоята втора, но моята е близо 2,5 кг/ч.
Външно измерих най-висока стойност от 48 градуса.
Вътрешно чрез изчистена сонда 75.
Вода 60°.
Rumen89 - специалист
пон яну 28, 2019 7:17 pmandy_forresite написа:
@Rumen89, аз си шомполирам кюнците. Не ги оставям до степен да се заторят с една ръчна количка пепел. Не знам каква е твоята втора, но моята е близо 2,5 кг/ч.
Външно измерих най-висока стойност от 48 градуса.
Вътрешно чрез изчистена сонда 75.
Вода 60°.
Супер. Моята е 2.5кг и преди малко пак проверих термометър 170 градуса показваше. :( ще се сменя този котел.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: