• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Баси, почнах да си чета думите без да съм писал. Нямало телепатия?!!! Шаманите са завръщат.
Само една поправка, ако ми позволите.
Горелка, подбрана да работи през цялото време на номинал, не се нуждае от никакъв буфер.
Тя и без него не прави никакви икономии, ами през цялото време си ни бърка в джоба, верно на номинал.
Някои, от любов към термините, забраиха икономиката.
phantom_ - специалист
Като цяло точно това целя с тая горелка. Ако ти трябва голяма моментна мощност да я имаш или ако ти трябва пък минимална също да я имаш без термостат да кажем да гори постоянно. Чрез 4тирите вида гориво предлагани от контролера ще се настроят 4 различни мощности примерно 10,15,25,35... И само чрез смяната на вида гориво горелката ще влиза във предпочитаната мощност :) Това как ви се струва колеги?
filmatoplo - майстор
Има ли разлика как и къде гори при по малка мощност , има ли изчакване ,ако да- какво се случва при него :? Може да си споменал -какво е фито на тръбата ,имайки го в предвид при монтажите .
phantom_ - специалист
нед яну 27, 2019 5:02 pmfilmatoplo написа:
Има ли разлика как и къде гори при по малка мощност , има ли изчакване ,ако да- какво се случва при него :? Може да си споменал -какво е фито на тръбата ,имайки го в предвид при монтажите .
Като цяло няма разлика в горенето. Когато гори на голяма мощност вентилатора е по силен и огънят е доста напред. Вътре в камерата изглежда по същия начин, пелети нейзгорели не падат(става явно пиролиза) . Фито на тръбата е 140мм.
filmatoplo - майстор
:) Окей става значи директно на Виадрус :wink: .
Rumen89 - специалист
нед яну 27, 2019 1:53 pmandy_forresite написа:
Тествай на ниска мощност. Тези дни ще има такава възможност. Съдейки от начина по който си я направил не очаквам да има проблем.
5-35 kw е огромен диапазон. Дори да беше 20 kw пак не е малко. На много хора се струват малко 20 киловата, а всъщност тази топлинна мощност покрива потребностите на 80% от жилищата. Не говоря за големи административни сгради, киносалони, театри, училища, болници, жилищни блокове и т.н., а къщи с 1-2 семейства или 1-4 домакинства. Понеже занапред доста хора ще се запознаят с разработката ти нека им кажем какво означава 20 киловата получена от изгаряне на пелети топлинна енергия - едни 100 кг на ден. За който 20 kw са малко нека си зададе още веднъж въпроса малко ли е, или мога ли да си позволя 3 тона на месец. Една 20-киловатова горелка може да ги опраска.
Цената е конкурентна.
Моята инсталация е около 170 алуминиеви глидера горелката е настроена с таблицата 25/15/5 киловата и пак влиза в съспент по температурата на водата.
phantom_ - специалист
На 25киловата мощност е нормално да влезе в съспенд, направи я 10,5,3 :wink: и тогава пак пиши.
Rumen89 - специалист
пон яну 28, 2019 1:53 pmphantom_ написа:
На 25киловата мощност е нормално да влезе в съспенд, направи я 10,5,3 :wink: и тогава пак пиши.
Управление налице направено да разделя мощността на 3 деления. Трябва ли всеки път да променям мощността според климата. Иначе браво за горелката и аз съм кандидат купувач.
phantom_ - специалист
Точно това ти казвам, аз как ще го правя. Щом ти влиза в съспенд значи идва мощна :wink: . Просто сменяш горивото.
Mariqn830 - напреднал
Горивото ще отговаря на мощтноста така ли колко ще е минимума на горелката?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: