• 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
вт яну 29, 2019 1:55 pmsergi написа:

много ти благодаря

радвам се че ти се включи, защото са ти ясни нещата....модела е този и е инверторен направен с термостат и регулатор....???
Midea msg 21hrn2

какво мислиш?

Модела не е инверторен, всичките му мотори и компресора са AC.
Няма проблем да работи с тоя регулатор, ще работи.
Жалко, че са го скопили и няма да ползваш дистанционното. Можеше и да е по-добре, в смисъл да си регулира температурата от дистанционното, ама ...

Прикачен файл:
HRN2.PNG
HRN2.PNG (75.76 KиБ) Видяна 1576 пъти
sergi - специалист
а въобще не ми пука за дист.....защото има мнение че като е с регулатор и може нещо да се прецака след време....по добре било да е електронно регулирането, а не с регулатор....

а иначе като пуснах търсене за тоци модел в някакъм сайт пишеше че е инверторен модел....

както и да е, благодаря ти, ще го взема!
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
вт яну 29, 2019 3:07 pmsergi написа:
а въобще не ми пука за дист.....защото има мнение че като е с регулатор и може нещо да се прецака след време....по добре било да е електронно регулирането, а не с регулатор....
Ако платката е била повредена е ясно защо са сложили регулатор.
Управлението реализирано на самата платка е на абсолютно същият принцип като регулатора.
Дори регулаторите са изградени с доста по-мощни симистори. Няма да изгори заради това, а щото му е дошло времето да речем.
:partyman:
sergi - специалист
не знам защо няма платка, но го предлагат така - без електроника, като са добавили термостат и регулатора....иначе изглежда много запазено тялото а и е голямо

за 30 кв 2 селски стаи би трябвало да ги грее
шоп - майстор
вт яну 29, 2019 3:33 pmsergi написа:

за 30 кв 2 селски стаи би трябвало да ги грее
Ами всичко зависи от топлозагубите. Важен фактор е и топлоносителя с какви градуси е и какъв ще е дебита през тялото.
sergi - специалист
стандартна печка с водна риза...около 50-60 гр водата
радиаторите са 3 бр но ще махна единия и ще го заменя с конвектора

този радиатор който ще махна, може да го сложа в спалнята да е по топло в най студените дни....

понеже помислих че е инверторен и реших да попитам дали ще работи, но разбрах че е конвенционален и няма да има проблем с регулатор на оборотите и термостат
електрониката му е махната
sergi - специалист
привет

един бърз въпрос, има ли значение на вътрешното тяло, на коя от тръбите да се върже вход-изход към системата?
шоп - майстор
Добър въпрос.
При вентилаторните конвектори входа е на долната тръба и изхода от горе. Няма логика и аз винаги съм се чудил, защо е така?

Може би, че конвекторите се използват и за охлаждане :? :?
sergi - специалист
ср фев 13, 2019 7:30 pmшоп написа:
Добър въпрос.
При вентилаторните конвектори входа е на долната тръба и изхода от горе. Няма логика и аз винаги съм се чудил, защо е така?

Може би, че конвекторите се използват и за охлаждане :? :?
питам, защото вчера ми сложиха една мидея 21 ка, работи но много нещо не е както трябва
като се загледах, човекът от който я взех е написал коя тръба е вход коя изход , на тялото.
а установих че към инсталацията парнаджията ги е разменил - на входа е сложил изхода на системата и обратно

защото я карам с 60 гр вода, но едвам едвам загрява....няма въздух , има обмен но...
sergi - специалист
мисълта ми е , дали има проблем както е вързано сега - входящата вода от системата влиза в изх тръба на климатика?

има термостат показва на колко градуса да тръгне вента и на колко да спре - направил съм го на 46 гр да тръгва и на 45 да спира....
духа лек топъл въздух, но за никакви жеги не става дума...!
духа минута две, на слаба скорост и издухва тия 50 и нещо градуса на водата???

или аз бъркам някъде :? :? :?
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: