Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
alien - специалист
ти искаш съвсем на готово всичко, без грам четене, напъни се малко де
да ти го намерим, да ти го сготвим да ти го сдъвчем... ама ако трябва и да го храносмелим ще стане едно друго нещо...

ето ти една картинка да си размишляваш за приспиване
http://www.electronics-lab.com/wp-conte ... 502394.png
https://www.engineersgarage.com/sites/d ... iagram.png
май станаха 2 картинки... като ги комбинираш горе долу тва е
АБВ потребител - специалист
Абе Пич, как да ти го обясня незнам ,ти не искаш да помислиш изобщо. Казах ти че драйвера е само члюч, това напражение трябва да дойде от някъде за да го подаде на транзистора, обеснявам ти защо нестава и съм го пробвал много пъти, ти пак твоето си знаеш. Какво да кажа незнам. И не ми казвайте МОЛЯ ,да взема да чета ,защото ще ви задам такива въпроси , и ще ми е много интересно какво ще отговорите, но искам конкретни обосновани отговори ,а не да ми се правите на интересни. Поздрави и Лека Вечер.
alien - специалист
а може би там ти е проблема - прекалено много време губиш в задаване на въпроси и не ти остава време за четене
дадох ти схема, там го имаш черно на бяло точно как работи
ако не виждаш от къде ти идва напрежението - силно ти препоръчвам да не се занимаваш със схеми на високо напрежение, ориентирай се към нещо което не може да те утрепе
Май го обърнахте на бъзик,ми се струва. Незнам само, за кой има по голяма вероятност да го удари тока. Тези схеми които си ги дал изобщо не ти са ясни за какво става въпрос. Образ.Като неможете да кажете нещо и почвате да скачате насам- натам.Не са ви ясни нещата и почвате да шикалкавите. Вообще незнам защо ли си губя времето. И ти казах повече да не го споменаваш това клише, незнам кой трябва да чете.
alien - специалист
щом съм ти я пуснал значи ми е ясна
но ако не намериш начин да учиш, ще си останеш с вечното питане само
ако започнеш да учиш обаче - ще видиш че нещата са навързани, и по-бързо се напредва от колкото да питаш хаотични въпроси, които дори да ти се обяснят няма да разбереш защото ти липсват основите
ако ти обясня всичко подробно ще ти направя лоша услуга - пак нищо няма да научиш
за това ще ти дам жокер, помисли за какво служи кондензатора C2, кога и как се зарежда
Нищо не можеш да обясниш,такива приказки съм слушал много,ти ако можеше би го направил,но май и ти незнаеш за какво става въпрос ,и се опитваш да налучкаш нещо ,като повечето специалисти тук не вдяват.Всички инверторни електрожени които съм виждал (а те не са малко) работят с драйверен траф. Това какво ти говори??????????????? Не ми се спори за глупави каузи .Лека Вечер!!!!!!!!!!! И преди да почннеш да даваш акъл си научи урока,за да не те почне Пламен :-D
alien - специалист
значи искаш да кажеш че всички компании за милиарди, с инженери повече от потребителите на този форум, които произвеждат мосфет драйвери - продават неработещи чипове :-D

за 10 секунди в гугъл и излиза схема на електрожен без драйверен траф, а сега де? фалшива схема?
http://soundbarrel.ru/bit_tehnika/svark/Barmaley_4.jpg
http://forum.cxem.net/uploads/monthly_1 ... 871901.jpg
(пълния мост се реализира по аналогичен начин)
причината почти всички схеми които гледаш из нета да са с драйверен траф вече съм я написал по-горе - мосфет драйверите са капризни от към опроводяване на масите
а драйверния траф разделя масите и не е толкова претенциозен от към опроводяване, по-лесно се подкарва от такива дето само питат и не искат да се учат
Схеми в гугъл много ,но колко от тях работят, задаваш ли си го този въпрос. И тук драйвера няма общо с това. Драйвера управлява транзистора и е нужен заради спецификата на работа на тези транзистори, затова се произвеждат.
alien - специалист
не мога да разбера - не знаеш какво искаш? или не знаеш какво приказваш?
нали в предния си пост обясни че тези драйвери не работели

"драйвера е само члюч, това напражение трябва да дойде от някъде за да го подаде на транзистора, обеснявам ти защо нестава и съм го пробвал много пъти"

ту драйверите ти виновни, ту схемите... последно? да не би случайно в теб да е проблема? щото аз бая драйвери съм пуснал в пълен мост (собствени разработки), да ти кажа работят си, верно, че са капризни ама изпипаш ли го - работи си пушка
чет яну 31, 2019 12:26 amalien написа:
не мога да разбера - не знаеш какво искаш? или не знаеш какво приказваш?
нали в предния си пост обясни че тези драйвери не работели

"драйвера е само члюч, това напражение трябва да дойде от някъде за да го подаде на транзистора, обяснявам ти защо нестава и съм го пробвал много пъти"

ту драйверите ти виновни, ту схемите... последно? да не би случайно в теб да е проблема? щото аз бая драйвери съм пуснал в пълен мост (собствени разработки), да ти кажа работят си, верно, че са капризни ама изпипаш ли го - работи си пушка
Колега, Извинявам се ако съм прозвучал грубо :) Сега ще обясня пак.Не съм казвал че драйверите не работят,напротив без тях нестава. Драйвера подава напрежение на транзистора и след това окъсява гейта за да разсее натрупания капацитет. Но нали драйвера трябва да го вземе това напрежение от някъде,просто казано.Исках с две думи да кажа че, когато подаваш напрежение на два транзистора едновременно нестава ,заради общата маса на захранването.Дадох схема за да стане ясно. Незнам как да го обясня по просто. :)

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: