Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
borchoyor - специалист
Здравейте печката и абсорбатора са вкл в две отделни дупки, коминно тяло. Тая вечер започна да връща дим през абсорбатора??? По-рано като го пусна абс. разгаряше печката, сега действа обратно, през долната вратичка, на пепелника излиза огън??? От какво може да е? Като отворя клапата на кюнеца влиза дим през абсорбатора, без да е вкл???
miliad - майстор
Комина е запушен/стеснен. Гориш влажни дърва предполагам.
nikolov333 - майстор
Може да е и от така наречения"гръцки вятър"макар, че едва ли.. Не съм много наясно, но знам че се правят специални, Т-образни тръби за монтаж, отгоре на комина, понеже при такъв вятър пушека върви надолу и това му пречи да "излети"..
krasi92 - майстор
Такиви Н образи смешни но ефективни комини съм виждал само на кота нула-големия гьол Този е наи вероятно счупен и парчета коминно тяло са запушили дупката която отдавна е обща след като са в две отделни дупки а си влияят едно на друго печката и вентилатора
borchoyor - специалист
Комина с ощи/вчера тецлеше супер, печката си вдигна 70 градуса, днес тръгна и след половин час напълни кухнята с дим от абсорбатора. Какъв е тоя гръцки вятър?
nikolov333 - майстор
Ей така изглеждат тръбите и при топъл вятър, пушека излиза надолу от двете крайни тръби, а стандарно си пуши нагоре пак от там, средната е затворена отгоре..
Прикачен файл:
images (1).jpeg
images (1).jpeg (4.49 KиБ) Видяна 1548 пъти
borchoyor - специалист
Какво общо имат тия тръби с моя комин??? Дали може да е от мн ниско атм налягане?
nikolov333 - майстор
Тия тръби се слагат, точно за да не ти връща дим при определени метеорологични условия.. :idea:
borchoyor - специалист
ср яну 30, 2019 9:53 pmnikolov333 написа:
Тия тръби се слагат, точно за да не ти връща дим при определени метеорологични условия.. :idea:
Евала, освен да ида да купя сега, да си светна с челника и да се покатеря в 50см снег да ги слагам, та белким се оправи комина. Благодаря ти много... Пфффффь
nikolov333 - майстор
Ми духай в печката наобратно тогава.. белким и преодолееш обратната тяга.. :finga:

Тема "Комин и абсорбатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: