• 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 310
Нека намерим най-тънките цени.
kozl - майстор
ср яну 30, 2019 10:34 pmsstefanov написа:
На 18V поляритетът е обърнат, няма ги двете издатини и страничния канал е по-различен. Направени са да не са взаимозаменяеми. А изглежда, че елементите са еднакви.
Тя разликата в схемите не е в 18 и 20 надписаните (дори и шлицовете са им еднакви и позволяват заменяемост), защото м-у 18 и 20 без "Х", според спомените ми, когато отварях батерия 20, разликата е в капацитета на елементите. На 18 са 1500 mA, на 20 са 2000 mA. И ако не ме лъже паметта де.
Промяната на шлиците, платката и начина на зареждане е за Х серията.
Вижда се, че на по-дъртото зарядно без Х, пиновете са защитени с изолиращо покритие срещу неволно късо съединяване. Докато на Х серията са открити, там защитата е електронна. Може би събота неделя да експериментирам малко със зарядните. Имам разни малки крушки и ни една не отчете признаци на ток през нея към Х-а. Обаче към другото не съм пробвал.
Предполагам, че в Х серията са премахнати мощните мосфети от платката в батерията и са интегрирани като защити в зарядното и във уреда.
Те още една предполагаема причина за отказа на шлайфера на cholev.
fore - майстор
ср яну 30, 2019 11:46 pmcholev написа:
Безчетковия шлайф нещо лабав се оказа. Одеве на един винкел 30х30х3 спря и после не тръгна :?
Мани друго, но не намирам касовата бележка :?
Чолев аз като ти казвах че е калпав, ти се правеше на расеян....
themask - специалист
Безчетковия шлайф нещо лабав се оказа. Одеве на един винкел 30х30х3 спря и после не тръгна :?
Що думаш?!? :shock:
cholev - майстор
по повод шлайфа перформънс.
Направи ми впечатление, че при рязане ако претовариш спира диска и като го вдигнеш от детайла продължава да върти. А по това което четох в ръководството, би трябвало да се пусне отново само след изключване бутона и включване отново. Някъде и на клип така ставаше. Някой, който има такъв шлайф може ли да каже как е при него.
nikolson - майстор
Сигурен ли си, че батерията е наред?
cholev - майстор
чет яну 31, 2019 11:19 amnikolson написа:
Сигурен ли си, че батерията е наред?
Мултицета в колата и вечерта не ми се занимаваше, но светеха 2 диода (средно зареждане) и го метнах на зарядното. Там страртира процеса нормално и след време - заредено 100%.
Фитилчо - майстор
чет яну 31, 2019 10:00 amthemask написа:

Що думаш?!? :shock:
:lol: :lol: :lol:
пишман_майстор - майстор
Чолев , не я намираш касовата , щот си я скрил някъде, да не я види половинката ти и сега не се сещаш къде точно. И ако тя разбере, че си дал три стотака за нещо дето.... Ужас :shock:
П.п. И аз да питам: доколко време акумулаторните трябва да се върнат, за да се признае дефект по батериите?
ky-kyy - майстор
Днес си купих едни вафлички от Лидл. Много са яки :supz: Имаше и хубаво вино, на добра цена, ама видях бира Аргус XXL и виното остана, за някой друг път :)
cholev - майстор
По повод шлайфа: минах на второ четене възможните места за касовата- ц- нема никой. Драма. Понеже пазарувам почти всеки ден и се трупат бележки по джобовтете, най вероятно съм я изхвърлил покрай другите, Драма
Все пак да дам допълнителна информация ако може някой да даде идея
1. премерих на батерията- 20.7в
2. има ли смисъл да тествам под товар някакъв?
3. Включвам и въртя на ръка- зацепи и завъртя няколко оборота. След това не.
4. След време включвам и направи оборот. След това нема никой.
  • 1
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 310

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: