От мобилни телефони до цифрови камери
GalinBelos - специалист
чет яну 31, 2019 2:44 pmAlfa_D написа:
Здравейте,
Имам източник на 12 V / 5 A и от него трябва да направя 5 V / 3 A. Разстоянието между 12 волтовия източник и 5 волтовия е около 3 метра и ще ги свържа с подходящ кабел - идеята е 230 V вкъщи, + 12 V по кабела до кутията отвън и в кутията преобразуване 5 V .
Не се прави така . Пусни си навън до кутията 230 V . В кутията слагаш един RS 25-5 от линка по-долу за 20 лв. и не се занимавай с глупости .
http://meanwell.bg

Добре е да кажеш и какво точно ще захранваш , за да не се окаже че има и други проблеми .
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 9:15 pmGalinBelos написа:
чет яну 31, 2019 2:44 pmAlfa_D написа:
Здравейте,
Имам източник на 12 V / 5 A и от него трябва да направя 5 V / 3 A. Разстоянието между 12 волтовия източник и 5 волтовия е около 3 метра и ще ги свържа с подходящ кабел - идеята е 230 V вкъщи, + 12 V по кабела до кутията отвън и в кутията преобразуване 5 V .
Не се прави така . Пусни си навън до кутията 230 V . В кутията слагаш един RS 25-5 от линка по-долу за 20 лв. и не се занимавай с глупости .
http://meanwell.bg

Добре е да кажеш и какво точно ще захранваш , за да не се окаже че има и други проблеми .
Е айде са. Тука за 10лв. се увикаха ти за 20лв. трафове му предлагаш. :lol:
Последна промяна от sokolov.91 на чет яну 31, 2019 9:30 pm, променено общо 1 път.
Lisko - майстор
чет яну 31, 2019 8:23 pmsokolov.91 написа:
чет яну 31, 2019 8:17 pmLisko написа:
Ма разбира се. Яденето на зелката никога не е било проблем.
Е лошо ли е, кажи ми?
Аз пък много се радвам, че като ми щукне нещо и има готово решение на задачата има от къде да си го купя само един час по-късно, отколкото да се ровя един час в ибей и да гледам и за най-малката уловка и подробност в обявата и после да чакам 45 дена минимум за да спеста 10лв.
Хора разни. Ситуации също. Някои купуват веднага без да им трябва веднага, други чакат дори когато им трябва. И безброй междинни варианти между тия полюси. Но да не спамим темата...

А иначе редовния отговор е - кажи ся точно кво искаш да праиш, че да ти обясним че не се прави така както си го замислил. ;-)
sokolov.91 - майстор
Е тя темата си е спам отдавна. Казаха му хората отдавна какво му трябва в конкретния случай. Ето и от мен едно предложение, за да не съм спам.

https://vikiwat.com/dc-dc-ponizhavasht- ... 5a-bg.html
sstefanov - майстор
Че то е същото като моето предложение, само дето е регулируемо и няколко пъти по-скъпо.
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 9:48 pmsstefanov написа:
Че то е същото като моето предложение, само дето е регулируемо и няколко пъти по-скъпо.
Същото е да. Не казвам, че му препоръчвам нещо уникално и не виждано. Даже напротив - казах, че вече са му предложили хората каквото му трябва.
А относно парите.. нали до сега това коментирахме.
Времето е пари. Който смята, че да се занимава с китайци за 10лв. и месец и половина време - да се занимава. Аз не бих.
sstefanov - майстор
Да, всеки си преценява кое му е по-важно.

Та за да не съм и аз спам - при пад 7 V на 3А ако е линеен стабилизатора ще разсейва 21W топлина, което не е толкова лесно и евтино да се постигне.
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 10:09 pmsstefanov написа:
Да, всеки си преценява кое му е по-важно.

Та за да не съм и аз спам - при пад 7 V на 3А ако е линеен стабилизатора ще разсейва 21W топлина, което не е толкова лесно и евтино да се постигне.
То и една крушка да свържеш последователно на 5 волтовия консуматор пак ще стане, хем за няколко стотинки като цена, ама все пак нали трябва да се мисли инжинерно. А на автора едва ли му пука колко вата загуби има в топлина. Нали все пак не е на батерии :lol:
sstefanov - майстор
Крушката няма да стабилизира напрежението след нея.
А един радиатор за 21W и евентуално вентилатор ще си струват пари, които трябва да се включат в бюджета, ако ще е линеен стабилизатор/
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 10:24 pmsstefanov написа:
Крушката няма да стабилизира напрежението след нея.
А един радиатор за 21W и евентуално вентилатор ще си струват пари, които трябва да се включат в бюджета, ако ще е линеен стабилизатор/
Че кой е казал, че му трябва стабилизирано напрежение? Кой знае какво му се върти в главата. Пък и + това на платката, която му препоръчах не ѝ трябва радиатор за 3 ампера.

Тема "Преобразуване на 12 V в 5 V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: