• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 9:12 pmHursa написа:
ср яну 30, 2019 10:27 pmatinagold написа:
но духа от ръбовете на стъклопакета
Това как може да се оправи, трябва да каже някой специалист. (За съжаление аз не бих могъл.)
Ама дали ,,духа” или излъчва студ не се знае. А пък ако наистина духа - даде се мнение по въпроса - стъклодържача.
Hursa - майстор
Ами човека твърди, че "духа" по периферията на стъклопакета. А и основния проблем е, до колкото разбрах, че слабо изолира от външния шум. Това може да е поради неплътности по дограмата или монтажа, според мен.
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 10:19 pmHursa написа:
Ами човека твърди, че "духа" по периферията на стъклопакета. А и основния проблем е, до колкото разбрах, че слабо изолира от външния шум. Това може да е поради неплътности по дограмата или монтажа, според мен.
То и от моя стъклопакет духа навън като е -10, а вътре е 25 градъса, ама това се нарича конвекция. Дали питащия го знае? :wink:
Hursa - майстор
Възможно е. Но ако имаше такава интензивна топлозагуба в случая, че да образува такъв низходящ поток - оплакването щеше да бъде, че не може да се стопли, а не от шума - според мен :) .
(Но е възможно, ще е добре отново да разгледа уплътненията на стъклопакета, преди да вика специалист.)
Последна промяна от Hursa на чет яну 31, 2019 10:51 pm, променено общо 1 път.
sokolov.91 - майстор
чет яну 31, 2019 10:40 pmHursa написа:
Възможно е. Но ако имаше такава интензивна топлозагуба в случая, че да образува такъв низходящ поток - оплакването щеше да бъде, че не може да се стопли, а не от шума - според мен :) .
Че аз да не би да се оплаквам, че не мога да се стопля? :lol: Знаеш ли го с какво се грее? Ако е с някое кюмбе на дунбаски ще пита как да се охлади даже :lol: Пък за шума... не наблягай толкова на тоя факт. Както казаха и други - шума не е като духането.
penchev.r - специалист
ср яну 30, 2019 3:59 pmatinagold написа:
Сложих KMG имах пари 6 камерен профил 2 пластов стъклопакет, всичко точно, само че все едно си отвънка разлика никаква, вече нямам пари за други профили и прозорци, човека с дограмата се изпари и така в България сме сам със шестограм е притегнах и сега затваря плътно но пак е шумно добавих ето това към прозореца и то намали много малко шума, може ли още да се добави нещо което да не е скъпо нямам пари...

Изображение
Изображение
Махни ги тези уплътнения където си ги сложил,освен да пречат повече друго не правят.Така сега ще ти кажа от къде ти идват проблемите;
1-Механизмите на крилото не стягат към касата(вижда се на снимката че и видии няма!
2-Ако не помогне 1то имаш проблем с уплътненията(объркана гума или стара гума!)
3-Предполагам че имаш объркана гума щом духа през пакета или други държачи от друг профил!
4-Щом имаш пари за дограма просто си викни една фирма за една консултация на място(20лв-25лв)
  • 1
  • 2

Тема "PVC - Дограма добавка (за бедни)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: