Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нищо и няма на запалката, особено ако е от новите, японски, 300Вт
g.gushterov83 - специалист
Най-накрая пристигна китайската Pt100 за изгорелите газове. Монтирана е на Star и работи.
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (56 KиБ) Видяна 1865 пъти
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (99.44 KиБ) Видяна 1865 пъти
Така като гледам какво показва май добре съм се справил с тунинга на Виадруса...
phantom_ - специалист
съб фев 02, 2019 8:25 amg.gushterov83 написа:
добре съм се справил с тунинга на Виадруса...
Малко е спорен въпросът. Трябва да гледаш на 3та(пълната) мощност а не на 7кв :wink: А тоя китайския датчик за колко пристигна до теб?
съб фев 02, 2019 8:37 amphantom_ написа:
Малко е спорен въпросът. Трябва да гледаш на 3та(пълната) мощност а не на 7кв :wink: А тоя китайския датчик за колко пристигна до теб?
Ясно е, че не е най-коректното мерене, снимката е на втора преди са мине на трета. Виждал съм го да стига до 92 градуса най-много, но все пак е от два дни пък и няма как да го гледам постоянно :)
Датчика ми излезе около 3 долара.
Стоян Петришки - специалист
съб фев 02, 2019 8:52 amg.gushterov83 написа:
съб фев 02, 2019 8:37 amphantom_ написа:
Ясно е, че не е най-коректното мерене, снимката е на втора преди са мине на трета. Виждал съм го да стига до 92 градуса най-много, но все пак е от два дни пък и няма как да го гледам постоянно :)
Датчика ми излезе около 3 долара.
На старата горелка пробвал ли си дали работи
съб фев 02, 2019 9:55 amСтоян Петришки написа:
На старата горелка пробвал ли си дали работи
Като гледам схемата на старото управление ми се струва, че няма как да стане работата.
andy_forresite - майстор
Гледа се на горенето, което е през повечето време. Какво ме интвресува например колко градуса е на трета, след като първо не се стига до нея и второ тя може да 5, 4, 3 кг на час. Кой как я е направил. Или какво ме интересува че колата ми харчи литър на киломерър на пълна газ след като не я ползвам така...
Тунингът е брилянтен. Браво! При мен с котел грейко е същото, но не с pt100.
съб фев 02, 2019 10:23 amandy_forresite написа:
Гледа се на горенето, което е през повечето време. Какво ме интвресува например колко градуса е на трета, след като първо не се стига до нея и второ тя може да 5, 4, 3 кг на час. Кой как я е направил. Или какво ме интересува че колата ми харчи литър на киломерър на пълна газ след като не я ползвам така...
Тунингът е брилянтен. Браво! При мен с котел грейко е същото, но не с pt100.
И аз така си го представям. При мен горелката работи основно на 1-2-1 и в температурен диапазон 60-70, рядко отива на трета когато отворят повече термоглави.
Разликата между моя и Грейко е, че като чистя имам половин час вадене на железа и след почистването половин час подреждане. Но един път на две-три седмици все ще го преживея.
Rumen89 - специалист
съб фев 02, 2019 8:25 amg.gushterov83 написа:
Най-накрая пристигна китайската Pt100 за изгорелите газове. Монтирана е на Star и работи.

2.jpg
1.jpg

Така като гледам какво показва май добре съм се справил с тунинга на Виадруса...
Това вентилаторче по средата какво показва.
Eeee, ма вий пък сега що са примирявате с горенето на колкото и да е?
Ако на макс. горене вади 85 градуса, значи при нормален огин ши произвежда деЙонизирана вода.
Тамън да има за разреждане на огнената вода.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: