съб фев 02, 2019 11:52 amLazarGanev написа: На външен вид са еднакви, разликата е в материала на пружината.Аз нямам на какво да ги монтирам. Но толкова горещо бе разкритикувана показаната самоделка, че ми стана любопитно как изглежда марковото изделие.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hursa
- майстор
1035 мнения в "С какво се отоплявате"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Не си рабрал - горещата критика беше към конструкцията и цената на фирменото изделие. Критиката разбира се не е без основание, защото конструкцията изглежда много елементарна, и цената е висока, но толкова им излиза, зарадиа високата цена на пружината. Но пък изобщо не се сърдят, ако се монтират самоделки или друго производство.
gnt69
- майстор
съб фев 02, 2019 1:02 pmHursa написа:ЕТОсъб фев 02, 2019 11:52 amLazarGanev написа: На външен вид са еднакви, разликата е в материала на пружината.Аз нямам на какво да ги монтирам. Но толкова горещо бе разкритикувана показаната самоделка, че ми стана любопитно как изглежда марковото изделие.
шоп
- майстор
съб фев 02, 2019 9:46 amHursa написа:@Hursa, аз чаках за снимки от някой дистрибутор или собственик на "инжинерното решение" както го нарекохте...
Някой не може ли да покаже тези почистващи механизми за по любопитните. Все пак, щом е толкова по-добро инженерно решение - заслужава си да се види. Доста се е изписало за тях, а аз дори на сайта им не ги намерих. Вярно, погледнах само в "продукти".
Но, уви...снимки няма

Ще помогна аз. Ето снимки, качени от дистрибутор в 371 страница от темата "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" След тези страници, можете да прочетете и мненията на съфорумци и възмущенията относно цената и изработката:-)
Вижда се гениалния механизъм за 575 лв направен от поцинковани шпилки ф 8, които струват 1,80 лева за 1 метър във всяка квартална железария.
Приказките и мистерията за този почистващ механизъм... или пък срамът от него е нормално логично последствие да го няма никаде като снимки...дори и в сайта на производителя. То и в гугъл търсачката да потърсите пак няма да откриете. То за НАСА и ракетите има повече инфо.
Липсата на информация или на снимки не пречи да му искат 575 лв + цената за монтажа, който също е секрерт ( някой спомена сумата 700 лева...) мога само да гадая дали това не е цена на совалката + монтжа:-)
Приказките, че почистващия механизъм е супер натоварен термично са меко казано не сериозни. Ако бе супер термично натоварен механизъма в него няма да има ф 8 шпилки от 1,8лв/м от стомана марка СТ 3 в на края на първия ход, където температурата на изгорелите газове е максимална.
Цената на пружинна стомана Ф 4-5-6 е 4 лв за килограм. И метала е наличен в съседство на производителя. На рамо можеш да я транспортираш:-)))
@gnt69, всички сме виждали неясната рисунка от нета....на никого не става ясно обаче какво същност купуваме за 575лв.... вие сте човека, който може да направи снимки от Вашия котел и да каже колко струва механизъма + монтажа.
Благодаря!
phantom_
- специалист
И аз не мога да си обясня от къде идва тази цена, при положение че котела 20кв до скоро беше на цена от 1900лв то само пружините да са 500лв
...да не би да са позлатени? Няма начин това да излезе повече от 200лв дори и да платиш на стругар да ти завърти едни пружинки. 

Стоян Петришки
- специалист
пружините в завода за пружини в казанлък излизат под 100 лв за 8 броя
LazarGanev
- "Велик майстор"
Стига сте ги въртяли тези пружинки на струг, ами дайте краен продукт - във форума има стотици кандидати. Един обяви цена 100лв, но се отказа да ги произвежда, сега цената скочи на 200лв, ама пак на теория. Трети пък като шопа постоянно вият че са ужасно скъпи и няма да си купят - ама то е ясно - за Виадрус не стават
.

Стоян Петришки
- специалист
Във понеделник ще звъня във завода за пружини да поръчвам и ще дам информация какво са казали като цена. Тези 100лв който написах са дадени от тях но съм питал миналия сезон и не знам да ли цената още е такава.
шоп
- майстор
@LazarGanev, не разбра ли че се бориш с вятърни мелници!
Няма как 20 кг желязо да струва 575 лв + монтажа
Между другото чест ще ти направи ако кажеш колко струва монтажа?...и колко килограма е механизъма?
Аз няма да си купя нещо което не струва и 60-80 лева за 575лв + монтажа което е направено от ученици в механотехникум с тези шпилки, гайки и контрагайки и изказвам собственото си безпристрасно мнение. Нито купувам, нито продавам и не съм страна в спора:-)
Снимката поставена от Радослав е в хиляди пъти по-качествено и масивно изпълнение като тегло, масив и направа.
Имам си предостатъчно пари и не ми се занимава с дребни неща, но ако е за спорта мога да организирам производство на почистващ механизъм за 10 тръби с цена 6 пъти по евтино ( без монтажа) от " оригинала" без смешните ф8 шпилки. Обаче ти дали ще можеш да монтираш тези комплекти с цена 6 пъти по-ниска от "оригинала" Разбрах, че производителя няма нищо напротив тунинг на продукта си.
Все пак сме форум направи си сам, не набутай се сам, нали?
Няма как 20 кг желязо да струва 575 лв + монтажа
Между другото чест ще ти направи ако кажеш колко струва монтажа?...и колко килограма е механизъма?
Аз няма да си купя нещо което не струва и 60-80 лева за 575лв + монтажа което е направено от ученици в механотехникум с тези шпилки, гайки и контрагайки и изказвам собственото си безпристрасно мнение. Нито купувам, нито продавам и не съм страна в спора:-)
Снимката поставена от Радослав е в хиляди пъти по-качествено и масивно изпълнение като тегло, масив и направа.
Имам си предостатъчно пари и не ми се занимава с дребни неща, но ако е за спорта мога да организирам производство на почистващ механизъм за 10 тръби с цена 6 пъти по евтино ( без монтажа) от " оригинала" без смешните ф8 шпилки. Обаче ти дали ще можеш да монтираш тези комплекти с цена 6 пъти по-ниска от "оригинала" Разбрах, че производителя няма нищо напротив тунинг на продукта си.
Все пак сме форум направи си сам, не набутай се сам, нали?
Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература