• 1
 • 95
 • 96
 • 97
 • 98
 • 99
 • 273
Нека намерим най-тънките цени.
Гост - специалист
Направиха ти обиск или те накараха да извадиш всичко от джобовете и от чантата. Има разлика. Щото- моя приятел им даде чантичката и каза "Отворете си я". Да, ама те нямат тези права. Казват ти : "Извадете всичко от чантата" Той не я отваря... Мацката казва "ще извикаме полиция". Ами- викайте...
Гост - специалист
Те и полицаите като те спрат не си отварят сами багажника, а учтиво ти казват "отворете багажника". А защо те карат да го направиш, а не го правят те- ами защото нямат право, освен при специални акции. Моят приятел и на тях им се прави на интересен, ама кога ще си изяде боя- не знам.
cat - специалист
Документи и претърсване всеки може да поиска обаче документи си длъжен да дадеш само на служиели на МВР и министерство на правосъдието а в определени случаи и на министерство на отбраната . Обиск може да бъде извършен по съдебна или прокурорска заповед както и ако има данни че лицето извършва престъпление или се намира в район където е извършено такова обаче полицаите избягват да извъшват обиск ей така понеже ако нищо не се докаже може да има последствия за тях . Частен охранител няма право да ви задържа ако ви задържат може да ги обвините в отвличане може да бъдете задържан от полицията в рамките на 2 часа за справка или за 24 часа .
plamen6703 - майстор
Тук вече почва да става смешно, нито може всеки да иска документи за самоличност, нито може всеки да претърсва. Тези, които имат право да искат документи и да претърсват, след обиск и претърсване издават протоколи за извършените процесуални действия. Частен охранител има право да задържа лица в района на охраняваният обект и след задържането уведомява органите на полицията или на военна полиция, ако обекта е на МО и предава задържаният с протокол.... Няма такова задържане в рамките на 2 часа за справка, има полицейско задържане до 24 часа, издава се заповед от момента на задържането, задържаният има права и т.н. Все неща, които нямат нищо общо с пазаруването от Лидъл, освен ако някой не е решил да става крадец! :partyman:
zz_stefanov - майстор
Пламене, не си прав. Тук вече втора страница разследваме престъплението на века - открадната е батерията на култовия верт :-D
ky-kyy - майстор
Преди години, може би петнайсет, или повече....кога редиха жълтите павета, ако си спомняте...Та тогава, си откраднах 5 броя. Да затискам зелето, не за друго. Та си мисля, тия батерии-лиълските, дали ще стават за същата работа? Ако стават, да си открадна, че било лесно разправят. Щото от тия пет павета, четирите, си ги изпросиха приятели и само едничко ми остана......
fore - майстор
Гледам темата пак тръгна в обичайната посока......

Понеже казах че батерията от аку ножицата става на верта, да направя и едно уточнение. Когато купих ножицата, имаше една отворена без батерия :) . Явно от тия откраднатите..... Онзи дена като купих верта, открих на другият стелаж за залежала стока пак тази ножица без батерия и в нея вкарах батерията от верта и стана.
Днес пробвах в гаража да вкарам батерията от ножицата във верта и греда. Не влиза ? :? Обратното влиза пак. Гледам и невярвам на очите си :prayer: .
Какво се оказа. На батерията на ножицата има две ивици по дължина тръгващи от + и - и стигащи до основата на батерията. А на батерията на Верта има само една която тръгва от +.
Ето защо тази от верта влизаше и на двете места. Взех макетният нож и изрязах ивицата от " - " на батерията на ножицата и тя стана универсална.
На Лидл номерата......
kozl - майстор
ср яну 30, 2019 12:21 pmsstefanov написа:
При Х20 волтовата серия на Lidl е така. Може би в самата батерия има ограничител между елементите и уреда.

На зарядното има трети пин, по който батерията му говори на някакъв странен протокол.
Няма ограничител. Директно на изхода е свързан пакета последователно прикачени елементи.
ср яну 30, 2019 4:58 pmsstefanov написа:
Не е съмнително, защото го гледах на логическия анализатор. За да светне зеления диод на зарядното батерията трябва да му изпраща през определено време сигнали, подобни на тези.
Изображение
Изображение
Да светне зеления диод, вероятно след като е светил червения :?
Защото зеления свети и без батерия.
Батерията се зарежда директно на пиновете на изхода от последователно свързаните елементи. Зарядното действително си общува с платката на батерията през "ID" пина, като ИС управлява краен транзистор последователно свързан на изходящия към батерията "+" :roll:
muhala - специалист
Здравейте,

Някой има ли представа каква е разликата между:
PARKSIDE® Cordless Drill PABS 12 B3 и PARKSIDE® Cordless Drill PBSA 12 C2 освен, че на втория му се сваля патроника ?
Andri01 - майстор
Батериите са различни и мисля са с различна полярност.
 • 1
 • 95
 • 96
 • 97
 • 98
 • 99
 • 273

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: