• 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
Ако горе не стопля еднакво радиаторите, виж дали не треа да вдигнеш степента на помпата. Намли долу главите и горе увеличи....
пон яну 28, 2019 10:09 pmbmahob написа:
Ако горе не стопля еднакво радиаторите, виж дали не треа да вдигнеш степента на помпата. Намли долу главите и горе увеличи....
На втория етаж всичко е добре , когато водата е 55-60, на 5ъа степен са главите . Там държа по-топло , но на първия на два от три радиатора главите са на 0, само на единия е на 3та, като го пипам от време на време почти винаги е леко топъл. Тоест само самата камина топли толкова , става около 25гр
Забравих да допълня ,че камината влиза много бързо в модулация и се изключва постоянно. Явно идва много голяма за тази отоплителна площ.
bmahob - майстор
Може да и намалите подаването до такав степен че да държи модулация без да гаснее
И това направих . Като започва от 1,0 на първа степен. По-добре е откъм гаснене. Може би наистина е топло навън +2 до +5 гр тия дни най-ниски температури. Днес зададох 23 на стаята да поддържа , стигна до 49гр водата 23,5гр на стаята и започна да модулира . При такава темп на водата е неудобно и за бойлера ...
bmahob - майстор
Направи ямдамгони водата, на стаята я направи на 33гр например и няма да имаш яд
Здравейте,
От скоро и ние се отопляваме с Алфа плам комо 15 кв.Прочетох цялата тема,като цяло мисля ,че схванах кои настройки за какво са и каква е целта на пипането им.Кажете ми как да намаля мощността само на 1 степен.С промяната на настройката Load pelet ,променям работата на шнека за всички степени или може за всяка по отделно да се променя.
Отоплявам 65 кв. тухлен апартамент,без изолация с ПВЦ.Трети етаж.Кухня 15кв.(основно външни стени),спалня 14 кв.(основно външни стени),хол 20 кв.,коридор 8 кв. и баня с тоалетна 6 кв.Панелни радиатори 1бр-180х600,1бр-160х600,1бр-100х600,1бр-800х600 и лира140х50.Радиаторите са с термоглави без лирата.Задал съм да следи Т на водата 55 гр.,а Т на въздуха съм настроил на 40 гр. Термоглавите са на 3(което трябва да е около 21 гр.)Явно заради топлото време (вчера през дена 12 гр.) често се изключва и искам да намаля 1 степен ,за да видя дали ще задържи без да спира. В момента съм пипал само Load pelet -03 и съм намалил оборотите на вентилатора с 100 оборота на всички степени,че със заводските настройки изхвърляше горящи пелети от пепелника,но след като намалих оборотите си седят вътре.Пелетите са ми от иголистна дървесина -бор.
Здравей, ако искаш камината да работи само на 1ва степен това се променя от копчето стрелка нагоре в дясно от дисплея. Иначе ако искаш на намалиш подаването на пелети на всяка от степените ( за да не се изключва) се влиза в меню 8 с кода , след което подменю 6 . Има го обяснено в началото на темата . Успех
нед фев 03, 2019 8:13 amN.A.Vasileva написа:
Здравей, ако искаш камината да работи само на 1ва степен това се променя от копчето стрелка нагоре в дясно от дисплея. Иначе ако искаш на намалиш подаването на пелети на всяка от степените ( за да не се изключва) се влиза в меню 8 с кода , след което подменю 6 . Има го обяснено в началото на темата . Успех
Благодаря.Намерих точната опция.

Снощи забелязах,че от дясната страна на димоотвода име някакъв мотор който при въртене на шнека се мърда сякаш има нещо разхлабено и се получава едно чукане.Това нормално ли е или да викам техниците.
bmahob - майстор
Ей мързи ви една страница назад да мръднете :-D :-D :-D ето за мотора и запалаката
http://www.elitemadzone.org/t469621-171 ... -za-etazno
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: