• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 104
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
пон фев 04, 2019 1:48 pmAndri01 написа:
Абе ти не беше ли "навигатор"?? :) :partyman:
БЯХ, сега съм кура-му-водител, ама те историите си вървят, то не, че няма лагери от дърво, но нали си говорим за пуржуни, че и калени, чунким като калиш един пирон и става бургия за бетон.
Общо взето всичко е глупости на търкалета (в случая на пуржуни) - сега смятам да се преквалифицирам и да започна да произвеждам същите за комини, че то Фи, Фи, ама накрая Хи.
Да не ми се сърдят префесиУналистите, но ако един котел трупа нагар, значи нещо не е у ред с горивоподобния процес - няма значение, все си е друго да вземеш 50 лв. (без фактура) за 1 час човъркане, вместо да вземеш същите пари за 1 ден "борба" с настройките.
Andri01 - майстор
Има и други начини за чистене,но са трудно приложими в домашни условия. най-модерното е с ултразвук. А на времето-с пара и съчми...в промишлени инсталации ,де :).
Пресли, не става въпрос за нагар, а за много фин прах, продукт на изгарянето на слънчогледови пелети. Нали това е идеята на на тая горелка.
Трупа се дебело, не за седмица, а два дни са много, за моя Бош.
Влошава топлообмена като се натрупа. При Грейко не бил чак голям проблема във времето, но едно е да гасиш котел, да разглобяваш и да шомполираш, съвсем друго да му напрайш една ношка външно и пепеляка е долу. Фин е като брашно, пада изключително лесно.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон фев 04, 2019 1:31 pmСтоян Петришки написа:
Днес звънях на 4-5 производитела на пружини и мога да кажа че цената вобще не е малка на всякъде дават цена около 40 лв на брой. При тази цена и аз бих си поръчал почистващия механизъм от алтернативен източник и бих си спестил главоболията, както и ще направя.
Айде сега, ти пък 40лв/брой, шопа казва 4лв/кг:
нед фев 03, 2019 4:44 pmшоп написа:
Цената на пружинна стомана Ф 4-5-6 е 4 лв за килограм. И метала е наличен в съседство на производителя. На рамо можеш да я транспортираш:-)))
Излиза, че една пружина тежи 10кг :shock: . Или някой от двамата Ви лъже яко, или стругаря взима 39лв - мамка му и стругар! :)
Andri01 - майстор
Айде и аз "барабар ПеДко с мъжете" в темата :). По горе споменах за почистване с ултразвук. Работил съм с такава система ,но на ..доста по-големичък котел. Върши идеална работа! Ако имах такъв проблем в къщи ,бих се разровил из нета и може би бих пробвал. Генератор-излъчвател-тръби и...нагара някъде долу :? :partyman:
То тука стана ебаси и отоплението.
Извратена работа.
Андро градско, то тас технология няма ли да прекалено скъпа за да си почистя Боша?
По скоро бех почистил Максуда.
lz2skt - специалист
А сега сгъвайте турболатори на воля...
jolobg - специалист
пон фев 04, 2019 1:31 pmСтоян Петришки написа:
Днес звънях на 4-5 производитела на пружини и мога да кажа че цената вобще не е малка на всякъде дават цена около 40 лв на брой. При тази цена и аз бих си поръчал почистващия механизъм от алтернативен източник и бих си спестил главоболията, както и ще направя.
Да, и на мен дадоха такива цени гаражни майстори, пардон - фирми, които правят "поръчкови" изделия. Цената на тези, които аз ползвам (натискова пружина, материал Ф 5 мм SH EN 10270-1) е (беше м. 11.2018) 25 лв./бр. без ДДС. Изработени са от фирма, която произвежда пружини и може да ти издаде сертификат както за материала, така и за изделието. Мога да дам контакта на фирмата на лични (или ако модераторите преценят, че не е реклама - тук).
Здравейте,
Ние ползвахме конвенционален котел на газ. Едноетажна къща, 95кв, и топлата вода е от котела. С конвектори, а в банята лира. Всички стаи са с по две външни стени, изолация отвън и отвътре. Зимата плащаме около 180-190лв. на месец за газ, лятото 30лв. До сега ползвахме къщата сезонно - 1-2 месеца лятото, 1 месец зимата. Предстои да се пренесем от този септември за постоянно и се надявам, че зимните сметки ще паднат, защото няма да се налага да загряваме къщата ударно за 2-3 дни (и избива влага, защото мазето е под цялата къща и става страшно, оправя се положението чак на 5ти ден :) )

:?: Искам да сменим котела, защото ще правим ремонт на кухнята и в момента е там, но е много голям и заема цял шкаф. Дайте някаква тема за котли, но кондензационни. Нещо не откривам такива.
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 104

Тема "С какво се отоплявате" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: