Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Ronin - специалист
Болката е ясна...пиши в гугъла и се запаси с търпение
значи и аз съм на БТК и преди и на мен шумеше виж дали в розетката вътре има един кондензатор, при мен той правеше цялата работа или може да има и слаба екранизация някаде след сплитера. :)
ELEMENTAL - специалист
ogankiller написа:
вътре има един кондензатор, при мен той правеше цялата работа
Явно е бил дефектен пък и китайски :wink: .Освен това и самия филтър може да не е бил изчислен правилно.Иначе сменя го кондензатора ли, или само го разпои?
ogankiller написа:
или може да има и слаба екранизация някаде след сплитера
За каква екранизация говориш :? ?Нито в телефонните кабели, нито в самите телефонни апарати има такава, защото не е и необходима.Ако говориш за лошо замасяване - тогава е друг въпроса.
ra4o - специалист
Честита коледа на всички
Аз по празниците като си стоя вкъщи все трябва нещо да оправям, ама този път го развалих.
Проблема ми е като на колегата - шум в единият телефон, който е на първия етаж на къща, от неговата розетка е вързан паралелно кабел, който захранва, телефона на вторият етаж, на този кабел е свързан и модема на АДСЛ.
И понеже си мислех, че проблема е в самия апарат на долният етаж, който още е от моделите с шайба и взех един нов "Дженерал електрик" - някакъвси
Проблема не изчезна, т.е. при разговор има и шум, а на всичкото отгоре, ако е включен долният телефон, горе ми спира нета. Преди не беше така. Доколкто разбрах от темата, трябва да вържа и вторият телефон на линията за телефона след разклонението на АДСЛ-а. Но ме измъчва мисълта, защо преди работеше?
Да не би старият апарат да има по-малко съпротивление от новия? Или той беше с четири жички, а новия е с две. Но пък в розетката на две от крачетата няма вързано нищо. :? Някакви идей, които да ми спестят пускане обратно на кабел до долният етаж.
Чаро - Акълия
И аз съм с БТК и с слушалка Дженерал- няма по-голямо дърво!!- имаааа Нипон :?
На мен кабелите ми вървят под первазите и нямаше място за сплитера-кутииката от БТК. Взех че я махнах и вързах паралелно тела и компа.
Бре звънне някой, йок нет :? Пък и споменатия шум.
Разглобих сплитера, гледам не е просто разклонител....бобинки2 бр и още некви джаджи.
Сложих го пак и се оправи.
Май ще трябва да го вържеш след разклонението.
Пробвай, като качиш и новия тел горе....
ELEMENTAL - специалист
ra4o написа:
Някакви идей, които да ми спестят пускане обратно на кабел до долният етаж.
Сложи си втори ADSL сплитер на долния етаж.На телефонния изход си вържи телефона, а на изхода за модема си вържи кабела за горния етаж.Така ще елиминираш шума.Що се отнася до спирането на нета възможно е проблема да се реши след слагането на сплитера.Ако не стане така може да пробваш да вържеш дросел със стойност няколко mH последователно на телефона.Стойността му, обаче трябва да се определи опитно.Ако е прекалено голяма ще реже високочестотната съставна, когато се използва телефона, а ако е прекалено малка нета ще продължава да спира.
ra4o - специалист
Разбрано! Благодаря.
За по-сигурно, ще върна обратно кабел от горния до долния етаж. Част от проблема, по варианта с още един АДСЛ сплитер, е в това, че настоящият кабел е от старите телефонни и е доста дебел и си мисля, че на него няма да може да се монтират от пластмасовите буксички за розетката на нета. Ще викна един приятел, който се занимава с компютри, мрежи и тяхната подръжка, че той има инструментите за целта и ще окабелим както трябва.
Благодаря за отговорите и още веднъж - Весели празници!
ELEMENTAL - специалист
Като е толкова дебел кабела смени го с тънък.Така или иначе по-евтино ще ти излезе да купиш 1-2метра отколкото 10-20.

Тема "Телефона шуми от нета ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: