Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
Никога не съм се интересувал точно от тази марка. Ако може снимка да качите на изгорелия да видим дали може проблема да се реши с кварцов.
Няма значение къф ти е проблема. Свързан е с изделието от марката и е редно да е там дискусията, в темата. Няма нужда от сто и 299 теми за една и съща....
Да ти пратя мойта запалка, дето пали между 2 и 6 пъти в денонощие и нея ще изгориш.
Питай в Онази тема, да ти кажат за настройките при палене!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет фев 07, 2019 5:10 am, променено общо 1 път.
wankata7108 - специалист
Най кофти избор на марка си направил.
Много разбирачи много нещо имам познат с същата горелка топли 2етажна къща с 15 кг пелети на ден
gnt69 - майстор
чет фев 07, 2019 8:05 amAlfa84 написа:
Много разбирачи много нещо имам познат с същата горелка топли 2етажна къща с 15 кг пелети на ден
И аз това ти разправям не се занимавай с тия мискини, викай познатия да ти намести настройките. Щом той гори за два етажа гори 15 кила ти за един етаж трябва да гориш 7.5 кила. :partyman:
kalin72 - майстор
Аха, ако етажа на къщата е 25 м2 и горелката работи по 5 часа на ден, моооже :mrgreen:
Щом имаш такъв познат, най правилно е да вземеш неговите настройки.
Дано ти е приятел или поне благосклонен да ги даде.
После сподели тука кои параметри си пипнал!
andy_forresite - майстор
Решаващ фактор за разхода на ден са топлозагубите, настроените температури, времето на горене и термоконтрол по стаен термостат. Тая къща ще ползва толкова енергия и с 350-киловатов котел. Сигурно половината кг са само да темперират желязото и другата половина е отоплявала.
А за горенето на запалката ... Много минути на запалка всеки ден в комбинация с неправилна първоначална доза, която трябва да бъде запалена.
Евентуално и време за нагряване без вентилатор.
Анди, ние сме на "правилния" бряг (хаха, шегувам се), та аз попаднах и на инсталатор, който ми настрои някои неща още в кашона. Времето на запалката и вентилатора е едната настройка, която не съм пипвал и до днес.
Оригиналната запалка изгоря от теч в котелното и голяма влажност- конденза прави късо на корпус.
Не ми е припарвал в котелното, гаранцията отдавна изтече, проблеми не съм имал, а като се чуем, то е само по хубави поводи.
Та това е едната причина да горят запалки- дълго време без обдухване работа на запалката.
здравей всички, каква е скоростта на вашия вентилатор при стартиране и изключване? благодаря

Тема "Burnit pell eco 35 kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: