Благодаря на всички за мненията Ви!
Това за отделянето на влага при горенето на газовия котлон не го знаех, наистина.
Естествено, това не е единственият източник на влага у дома, но ще го имам в предвид и него. Във всеки случей, независимо, че готвим предимно на газ, съвсем не мога да се съглася с твърдението на rulom
Може да ви се стори полезно като идея, затова ще ви споделя:
Във трапезарията съм направил отвор (и то през носещата стена) в преграждението за комините. Отворът е с размери 30 на 30 см. и вътре съм си поставил скара, осветление и т.н. С вратичка отпред!
Та, зимно време почти непрекъснато тази вратичка е отворена. Тягата нагоре създава естествено движение на въздуха през стаята и нагоре към комина, така че изключително голяма част от парите отлитат от там, но въпреки това в другата стая латекса ми е съсипан.
Ето и още нещо интересно, което съм го срещнал тук по темите
http://www.saav-bg.com/pagebg.php?P=12&sp=18
Според написаното
Това за отделянето на влага при горенето на газовия котлон не го знаех, наистина.
Естествено, това не е единственият източник на влага у дома, но ще го имам в предвид и него. Във всеки случей, независимо, че готвим предимно на газ, съвсем не мога да се съглася с твърдението на rulom
Съмнява ме при готвене на газ да има само лек конденз и да се обира само с кърпа При готвенето на газ направо си тече вода, ако и дограмата е PVC ефекта е още по поразителен-направо тече....защото това не е точно така!
Може да ви се стори полезно като идея, затова ще ви споделя:
Във трапезарията съм направил отвор (и то през носещата стена) в преграждението за комините. Отворът е с размери 30 на 30 см. и вътре съм си поставил скара, осветление и т.н. С вратичка отпред!
Та, зимно време почти непрекъснато тази вратичка е отворена. Тягата нагоре създава естествено движение на въздуха през стаята и нагоре към комина, така че изключително голяма част от парите отлитат от там, но въпреки това в другата стая латекса ми е съсипан.
Ето и още нещо интересно, което съм го срещнал тук по темите
http://www.saav-bg.com/pagebg.php?P=12&sp=18
Според написаното
издишан от човек въздух: дневно количество 1 до 2 литратова едва ли е точно толкова, но дори и наполовина да е, и така както имам и кучета, то дори и без да се готви, къпе или пере, ако няма проветрение винаги ще има неизбежно изпотяване и впоследствие конденз по студените стъкла.