• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всички въпроси за вилата.
filbig - специалист
Парата никога не стига :-D И на мен ми остават доста довършителни работи.
HD - специалист
Здравейте,

искам да попитам, откъде купувате тези дървенийки декоративните? (оградените с червено на снимката)
Обиколих всички големи магазини (от рода на Практикер, Баумакс, Бриколаж и прочие, но не намерих там).
Правим на село едно навесче за една каминка, та част от него е готово, но донаждаме към него още малко закрита площ (към 18-20 квадрата) за да има къде да се сложи поне една масичка с няколко стола. Изляхме бетона отдолу, сложихме и метални шини, чрез които ще захванем вертикалните талпи, но ми се иска да сложа такива декоративни дървени "изделия" (не знам как се казват в действителност).
Другия вариант е да ги направи някой дърводелец, ама нямам под ръка такъв :sad:
Лошото при нас е, че нямаме утвърден предварителнон план, ами всичко го мислим на момента как ще е, но се надявам да стане прилично. Ще направим дървена конструкция, покрива ще е пак талпички, отгоре OSB-3 и отгоре битумни керемиди.
По-нататък ще сложа и някоя снимка, че сега още е рано :)

Прикачен файл

Veranda1.JPG
Veranda1.JPG (56.43 KиБ) Видяна 45231 пъти
filbig - специалист
Тези, жена ми ги начерта както иска и ги рязах на банциг.
crez - майстор
HD написа:
Здравейте,

искам да попитам, откъде купувате тези дървенийки декоративните? (оградените с червено на снимката)
Обиколих всички големи магазини (от рода на Практикер, Баумакс, Бриколаж и прочие, но не намерих там).
Правим на село едно навесче за една каминка, та част от него е готово, но донаждаме към него още малко закрита площ (към 18-20 квадрата) за да има къде да се сложи поне една масичка с няколко стола. Изляхме бетона отдолу, сложихме и метални шини, чрез които ще захванем вертикалните талпи, но ми се иска да сложа такива декоративни дървени "изделия" (не знам как се казват в действителност).
Другия вариант е да ги направи някой дърводелец, ама нямам под ръка такъв :sad:
Лошото при нас е, че нямаме утвърден предварителнон план, ами всичко го мислим на момента как ще е, но се надявам да стане прилично. Ще направим дървена конструкция, покрива ще е пак талпички, отгоре OSB-3 и отгоре битумни керемиди.
По-нататък ще сложа и някоя снимка, че сега още е рано :)
Парче греда,трион,ръчно ренде,рашпила,щкурка малко сръчност и много желание, това е! Изработваш си ги сам.
HD - специалист
Варианта със самоизработката и аз го знам, но нямам време да се занимавам :?, пък и то да беше едно, а на мене ми трябват 6, дори 7 такива детайла ...
Как ме е яд само - на Априлци си имам и банциг и всичко, пък тук нямам нищо :| , но ще го измислим някак си :)
Ще подбера малко снимчици по-нататък да видите по какво работим :)
HD - специалист
Така, ето по какво работим напоследък ... :cool:

http://htftp.domainbg.com/HD/_2008_Kami ... Prohorovo/

Извинявам се за "външния" линк, но започнах да качвам снимките в поста, разбрах, че трябва да се качват отзад напред за да излизат отпред назад, после пък това ограничение за 256КВ ..., и нервите ми изчезнаха :-)

Започнахме го пролетта, като обаче лятото преустановихме, защото на село е много жега и щеше да се напука всичко, та наскоро започнахме пак :lol:
Това в началото е камината, като зад нея е пещта (направихме го така, поради липса на място, пък и така май е по-практично :? ).
Пещта е направена от огнеоупорни тухли, зидани със смес от огнеупорна пръст + цимент в съотношение на око :-), както се вижда от снимките градежа е тип "костенурка", което всъщност се оказа не чак толкова трудно.
Мислехме, че на същата бетонна плоча ще има място и за една масичка с няколко стола, обаче тухления проект се оказа доста мащабен и зае почти всичко, та затова се наложи да разширим полезната площ, като за целта изляхме нов бетон, на който вчера и днес вдигнахме въпросния навес. За съжаление вчера го започнахме по обед (допреди това имаше друго за правене), работихме го много ограничен брой хора, и съответно времето не ни достигна да наслагаме отгоре и битумните керемиди (червен бибер сме взели). Следващия уикенд (горещо се надявам да не вали) мислим да го позавършим.
Понеже нямам банциг, взех, че си купих едно яко зеге, от което останах много доволен - с него направихме всички закръгления, и въобще всичко, де що имаше да се реже. С рендосвачката загладихме всички дървета и стана много добре мисля. Чамовия материал малко излага работата, особено двете хоризонтални греди, на които стъпват "ребрата", защото бяха купени още лятото, и сега явно като са поизсъхнали се бяха поосукали малко на тирбушон, но пак стана де ... :)
Надявам се другата седмица да мога да покажа снимки на горе-долу завършен навес :roll:
HD написа:
Варианта със самоизработката и аз го знам, но нямам време да се занимавам :?, пък и то да беше едно, а на мене ми трябват 6, дори 7 такива детайла ...
Как ме е яд само - на Априлци си имам и банциг и всичко, пък тук нямам нищо :| , но ще го измислим някак си :)
Ще подбера малко снимчици по-нататък да видите по какво работим :)
много сте далече,оначе щтяхме да измислим нещо :razz: поразгледаите ми саита www.milimar.hit.bg
filbig - специалист
Екстра става.Пожелавам ви скоро завършване и яки мезета :-D
HD - специалист
Айде малко да "ъп-нем" темата :-D

Забелязва се известен напредък в нашия навес :lol:

Изображение

Вчера и днес се скапахме от бачкане, обаче успяхме да донаправим покрива (конструкцията) и да заковем и залепим битумните керемиди. Досега никога не бяхме работили с такива керемиди, но мисля, че стана добре - дали сме работили по най-правилния начин не знам, но се получиха нещата общо взето мисля ... Общата квадратура на битумните керемиди излиза някъде към 20-ина квадрата (съдейки по изразходените керемиди).
Общо взето нещата не стават толкова бързо, защото по навеса се работи само през уикендите (като си отидем ние на село, пък то има и друго за вършене на село) :-)), но ейтози навес досега сме го работили общо взето 4 уикенда - през първия изкопахме отдолу пръстта, за да вкопаем малко плочата, после заслахме отдолу с чакъл и камъни, после направихме арматурка отдолу, заляхме бетона, а самия навес (от бетона нагоре го правим вече 2 уикенда).

Изображение

Тук на дясното било ейтези автентични керемиди няма да са там - просто сега ги сложихме, тъй като не ни достигнаха капаците за билата, и ако случайно завали да не намокри всичко отдолу:
Изображение

Изображение

Изображение

Мислим ейтези висящите "биберчета" (така им викам аз) да ги изрежем и навсякъде по края на навеса да сложим от онея кафявите пластмасови улуци. Другите участници в проекта (основно приятелката ми и баща й) много го харесват и така с висящите боброви опашки (:lol:), но аз мисля, че е малко грозно, а и като вали дъжд ще капе навсякъде ...
Остана също там в десния край (скосената част от покрива) отдолу да сложим две подпорки, тъй като сега навеса в тази си част малко се клати настрани, и засега временно сме го "спънали" с тел от двете страни. Като се направи и това, и като донаслагаме и останалите капаци по билата и мисля, че навена е горе-долу готов. После мислим да безиросаме конструкцията отдолу (основно чамовия материал де) и това ще му е. След това остава отдолу на бетона да налепим каменни плочи, после слагаме маса и столове и готово :-D Дотогава тъста трябва да е направил вратичка на пещта и да запалим вътре един наръч слама, да видим накъде отива дима :-D Още вчера решихме, че за Коледа или Нова година, ще пробваме пещтта с едно цяло малко прасенце :wink:
kaishew - специалист
Да покажа и моя навес с пещ - камина - барбекю от вътре

Прикачен файл

Copy (1) of Picture 174-1.jpg
Copy (1) of Picture 174-1.jpg (34.15 KиБ) Видяна 37311 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Навес за барбекю." | Включи се в дискусията: