• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
phantom_ - специалист
Ами и той е толкова,колкото и 1 мощност :roll: въпросът е почистването да е на голям интервал за да не избута огънчето случаино :lol: Няма проблеми с нагари и тем подобни.Отстрани на шнека отляво и дясно само трупа по малко но няма проблем с това просто по някое време се отлепя и пада.Все още не съм чистил пепелта която се събира отдолу за да се разбере на колко тона ще е нужно махането на скарата и почистването й.
чет фев 07, 2019 8:34 pmphantom_ написа:
...Все още не съм чистил пепелта която се събира отдолу за да се разбере на колко тона ще е нужно махането на скарата и почистването й.
Това ще го пробвам на Грейкото. Все още има време да изгоря тон и половина до два.
Мисля, че няма да се задръсти. При твоята пък съвсем.
Mariqn830 - напреднал
чет фев 07, 2019 8:34 pmphantom_ написа:
Ами и той е толкова,колкото и 1 мощност :roll: въпросът е почистването да е на голям интервал за да не избута огънчето случаино :lol: Няма проблеми с нагари и тем подобни.Отстрани на шнека отляво и дясно само трупа по малко но няма проблем с това просто по някое време се отлепя и пада.Все още не съм чистил пепелта която се събира отдолу за да се разбере на колко тона ще е нужно махането на скарата и почистването й.
Според мен трябва да си патинтоваш механизма на само почистване и скарата понеже май и най обикновената горелка на пелети ако и се монтира твоя механизма ще си гори безпроблемно всякакви пелети. Мое мнение :-D
phantom_ - специалист
То такива механизми бол както казаха и колегите.Въпросът тук е да се чисти докато гори без прекъсване.И други горелки има с почистващ механизъм.Но като тая с цялостно почистване на скарата по време на горивния процес аз поне не съм виждал.
Mariqn830 - напреднал
чет фев 07, 2019 9:34 pmphantom_ написа:
То такива механизми бол както казаха и колегите.Въпросът тук е да се чисти докато гори без прекъсване.И други горелки има с почистващ механизъм.Но като тая с цялостно почистване на скарата по време на горивния процес аз поне не съм виждал.
Еми ето го тогава патента и евентуално монтаж на съществуваща горелка :-D :-D
phantom_ - специалист
На съществуващи други горелки няма да стане. При мен механизма е вграден 25см рейка.
filmatoplo - майстор
Как вървят изпитанията ,комшиите не видяха ли вече :) .
lz2skt - специалист
С компактният Belimo LH24A200 може и да стане да се вгради почистваща решетка на някои горелки ако технически позволява...
phantom_ - специалист
вт фев 12, 2019 6:21 pmfilmatoplo написа:
Как вървят изпитанията ,комшиите не видяха ли вече :) .
Те мойте комший виждат ама си мислят че на кюмюр е по евтино. И нали знаеш като им кажеш че си на слънчогледови пелети,, и викат аса те тез дето не горят и не правят топло :lol: Според повечето за да ти е топло трябва да са от дървесните 400+лв...
phantom_ - специалист
вт фев 12, 2019 7:12 pmlz2skt написа:
С компактният Belimo LH24A200 може и да стане да се вгради почистваща решетка на някои горелки ако технически позволява...

С тоя може и да стане но мисля че хода му е малък до 60мм.Поне тея който съм гледал. Има ли други с по голям ход?
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 37

Тема "Пелетна горелка самопочистваща всегоривна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: